Savunmak ve Savurmak!

 

TikTok üzerinden yayın yapan “Laz Kızı” rumuzlu kadın çok konuşuldu. Tepkiler artınca da gözaltına alındı, ifadesine başvuruldu.

Bizler kadına şiddete hayır veya mağdur edilen kadınları savunmak adına sürekli gündem oluşturmaktayız. Ama ne yazık ki bazı kadınlar biz onları savundukça onlar da savuruyor. Sosyal medya dediğimiz şey adeta bir şeytan tuzağıdır. Doğru kullanmayanlar için büyük bir tehlikedir.

Teşhircilik içeren o kadar çok görüntü ve ahlak dışı görüntüler varken “Laz Kızı” videosu patlak verdi. Bu durum sosyal medyayı salladı. Ana haber bültenlerine bile konu oldu. Memesini açarak teşhir eden kadına ters kelepçe de çok konuşuldu.

Türk İnternet Medyası korucularındanım. Bizler başından beri sosyal medyaya düzenleme getirilmesi huşunda titiz bir çalışma yürütmekteyiz. Öneri ve projemiz kabul görürse sosyal medyada ahlak çökerten ve itibar suikasti görüntülere yer verilemeyecektir.

Bir kadının eşinin yanında göğsünü açarak tıklama limitini arttırıp para kazanması kabul edilir bir durum değildir. İlgimi çeken ve beni etkileyen gelişmelerden biri de bu duruma tepki gösterenlerin çoğu yine kadınlardır. Çünkü kadın annedir, bacıdır, eştir, aile bereketidir.

Geçenlerde sosyal medyada yine gezinirken bir kadın üç dakika boyunca hiç konuşmadan sessizce sadece bir görüntü videosu yayımlıyor. Açık saçık değil, sohbet etmiyor, konuşmuyor ve gülmüyor. Ama bu kadını izleyenlerin sayısı gittikçe artıyor. O izleyen ve beğeni yapanlara şunu sormak isterdim. “Bu görüntüde ne var, ne anlıyorsunuz, neyi beğeniyorsunuz? Hafta içi TV’lerde yayımlanan gündüz kuşağında sosyal medya mağduru kadınlar, yıkılan yuvalar, perişan olan çocuklar, yapay ve çıkar dolu ilişkiler ele alınıyor.

Bilgi ve teknoloji çağındayız. İnternet yaşantımızın en önemli parçası oldu. Yarar sağladığı kadar zararı da çok fazla. Yeni yasa ve düzenleme getirilmezse çok daha çirkin görüntülere tanıklık edeceğiz. Mesele bir kadının göğsünü açık teşhir etmesi değil. Asıl mesele çöken ahlak, kaybolan sevgi, yitirilen saygı kavramıdır.

Biz kadını savunurken,

Bazı kadınlar ne yazık ki savuruyor.

640xauto.webp1.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.