Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalarda bulundu

Açıklamalardan satır başları;

-Sağlık Bakanı Koca: Aşıya hazır temin eden ülkeler içinde en hızlı ve en çok aşılamaya başarmış durumdayız.

-Sağlık bakanı Koca: Temin ettiğimiz Aşıya rahbet artıyor. Aşı kıtlığı yaşanan bir zamandayız. Aşılama programımızı anlık ve canlı olarak yayımlamaktayız

-Sağlık bakanı Koca: Birinci doz aşısını olan tüm vatandaşlarımızın ikinci doz aşıları güvence altındadır.

-Sağlık bakanı Koca: Ülkemizde her geçen gün sayısı artan mutasyonlu virüsü dikkate almak zorundayız. Virüsün kendisi de mutasyona uğramış halide yayılıyor ve koruma yöntemleri hala aynı. Tedbir hala en güçlü silahımız.

-Bakan Koca: (Kılıçdaroğlu'nun iddiaları ile ilgili olarak) Bu dönemde dünyanın aşı savaşı yapıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Ve ülkeler arası ticari sır kalması gereken bilgilerin ifşa edildiğini görüyoruz.

-Bakan Koca: Vatandaşımız şunu çok iyi bilsin, biz aşıyı dünyadaki ülkeler içinde en ucuza alan ülkeyiz. Bu iddiamızın da arkasındayım.

-Sağlık bakanı Koca: Birinci doz aşısını olan tüm vatandaşlarımızın ikinci doz aşıları güvence altındadır.

-Bakan Koca: Şu an tam kapanma gibi bir durum düşünmüyoruz.

-Bakan Koca: Mart ayı sonuna kadar 4,5 milyon Biontech aşısı gelecek.

-Bakan Koca: En geç Mayıs ayı sonuna kadar 105 milyon aşıya erişeceğimizi biliyoruz. Bu 52,5 milyon kişinin aşılanması demek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.