DEM Parti Batman İl Örgütü’ndeki arama sona erdi

DEM Parti Batman İl Örgütü’ndeki arama sona erdi

DEM Parti Batman İl Örgütü binasında 3 saat süren aramanın sona erdiği bildirildi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Örgütü binasına polisler tarafından saat 15.00 sularında başlayan arama sona erdi.

Aramaya, DEM Parti Gençlik Meclisi’ne yönelik yapılan “ihbar” gerekçe gösterildi.

İhbar sonrası polisin arama kararı göstermeden parti binasına girdiği, 3 saate yakın bir süre arama gerçekleştirdiği kaydedildi.

MA’nın aktardığına göre aramada parti binasını dağıtan polis, burada bazı eşyalara el koydu.

Binadaki tüm odaların arandığı, fotoğrafların kayıt altına alındığı belirtildi.

Polisin sonrasında parti binasından ayrıldığı belirtilirken polisin ayrılışı esnasında bina önünde bekleyen kitlenin “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile tepki gösterdikleri aktarıldı.

ÖHD'den açıklama

Aramaya dair Özgürlük için Hukukçular (ÖHD) Derneği Batman Şubesi’nden yapılan açıklamada ise “Hukuksuz bir şekilde DEM Parti ve HDP il binaları Batman emniyeti tarafından basılmıştır. Binalarda yapılan arama işlemleri bitmiş olup hukuken suç sayılmayan birçok fotoğrafa, dergi ve kitaba el konulmuştur. Hukuksuzluğun karşında halkımızın yanındayız” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.