Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: Damadın hakkında dava açacak mısın?

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: Damadın hakkında dava açacak mısın?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Damadın hakkında sana hain dediği için dava açacak mısın?

Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'li danışmanlık firması McKinsey'den hizmet alınmacağının açıklanması ile ilgili olarak, "Damat diyordu ki, McKinsey için yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettendir. Bunu ben üstüme almadım. Kayınpederin bunu iptal etti, cehaletten mi ihanetten mi?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da "Damadın hakkında da tazminat davası açacak mısın sana hain, cahil dediği için?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın McKinsey'den danışmanlık alınmayacağı yönündeki açıklaması öncesi Berat Albayrak, "Görüş alacağız ama yerli ve milli duruşla biz yöneteceğiz. Yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettendir" ifadelerini kullanmıştı.

İnönü hiçbir zaman birilerinin kulu kölesi olmadı

Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü ekseninde süren ABD Bayrağı sallama tartışmasına da değinerek, "Bu bir devlet geleneğidir." dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

İnönü neymiş Amerikan bayrağını sallamış. İlber Ortaylı'nın dediği gibi, devlet geleneğidir. Devlet geleneğini dahi istismar edecek kadar acziyet içerisinde. Hiç kimse İsmet İnönü'yü aldatmadı ve kandırmadı. İsmet İnönü hiçbir zaman Orta Doğu projesinin eş başkanı, birilerinin kulu kölesi olmadı. Kendi iradesiyle çok partili hayatı getirdi. Yenildiği zaman gazeteciler sordu. Benim en büyük zaferimdir çünkü bu ülkeye demokrasiyi getirdim diyecek kadar erdem sahibidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.