İran merkezli depremde Van’da 8 kişi hayatını kaybetti

İran merkezli depremde Van’da 8 kişi hayatını kaybetti

İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Van'da da can ve mal kaybına neden oldu. 9 kişinin hayatını kaybettiği depremde 37 kişi de yaralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem nedeniyle Van'ın Başkale ilçesinde en az dokuz kişinin hayatını kaybettiğini, 37 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Koca, yaralılardan dokuzunun durumunun kritik olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da daha erken saatlerde CNNTürk televizyonuna yaptığı açıklamada, İran'daki depremin Van'ın Başkale ilçesine bağlı dört köyde hasara yol açtığını belirtti.

Soylu, depremin özellikle Özpınar köyünde büyük hasara çok altığını ifade etti. Soylu, hayatını kaybedenlerin en az üçünün çocuk olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini açıkladı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de, şu an itibarıyla enkaz altında kimsenin bulunmadığını bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İran'ın Hoy kentinde TSİ 08.53'te 5,9 büyüklüğünde, yerin 5,22 kilometre altında bir deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin ardından ikisinin büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere 24 artçı sarsıntını olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "AFAD'dan 13 arama kurtarma ekibi ile Başkale ilçe jandarma, 112 acil ve UMKE ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Van il AFAD lojistik depodan ilk etapta 144 adet aile tipi çadır olay bölgesine gönderilmiştir. Türk Kızılay ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir" denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soylu ile telefonda görüşerek, depremle ilgili bilgi aldığını açıkladı.

İran resmi haber ajansı: En az 75 kişi yaralandı

İran devletine ait haber kuruluşları, depremin bazı bölgelerde hasara yol açtığını bildiriyor.

İran resmi haber ajansı, en az 75 kişinin deprem nedeniyle yaralandığını duyurdu.

İranlı yetkililer, bölgeye arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

Devlet televizyonuna konuşan İranlı bir yetkili, depremden 43 köyün etkilenmiş olabileceğini altardı.

Yetkili, 43 köyün bazılarında yüzde 10 ile yüzde 100 arasında hasar oluştuğunun belirtildiğini ancak şu ana kadar can kaybı olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum