Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: Türk hava sahası, Kuzey Irak'a uçuşlara kapatıldı

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: Türk hava sahası, Kuzey Irak'a uçuşlara kapatıldı

Türkiye hava sahasının, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden yapılacak uçuşlara kapatıldığını açıklandı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, açıklama yapıyor.

‘ÇAYA YAPILAN ZAM GERİ ÇEKİLDİ’

Somali’de saldırıyı kınadıklarını söyleyen Bozdağ, 35 kişinin tedavi için Türkiye’ye getirileceğini belirtti. Bozdağ, hastaneye kaldırılan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a da geçmişi olsun dileklerini iletti. Bozdağ, çay fiyatlarına yaptığı yüzde 20’lik zammı iptal ettiklerini duyurdu.

Bozdağ, Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiyesi doğrultusunda Türkiye hava sahasının, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) yapılacak uçuşlara kapatıldığını açıkladı. Bozdağ, “Hiçbir uçak, Türk hava sahasını kullanarak, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne uçuş yapamayacak” diye konuştu.

‘OHAL, 3 AY DAHA UZATILACAK’

OHAL’in devlete karşı ilan edildiğini söyleyen Bozdağ, “OHAL’in 3 ay daha uzatılmasına karar verildi. Meclis’in kabul etmesi durumunda OHAL, 3 ay daha uzatılacak” dedi.

Bir soru üzerine Bozdağ, İbrahim Halil (Habur) Sınır Kapısı’nın, Irak hükümetine devredilmesi için çalışma başlatıldığını aktardı.

‘IRAK’IN KERKÜK’E YÖNELİK ADIMINI ÖNEMSİYORUZ’

Irak ordusunun Kerkük’e yönelik askeri harekatını değerlendiren Bozdağ, “Kerkük’te Teröristlere alan açıldığı haberleri Türkiye’yi rahatsız etmiştir. Irak’ın egemenliğinin korunması önemlidir. Irak hükümetinin Kerkük’e yönelik attığı adımı önemsiyoruz. Türkiye olarak gelişmeleri takip ediyoruz. Türkiye’nin gözü kulağı oradadır” ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, şifreli haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olduğu iddiasının doğru olmadığını belirtti. Bozdağ, “Bu ahlaksızlığı, itibar suikastını yapanları kınıyorum. Bakanımızın avukatları bu haberi yapanlarla ilgili savcılığa başvurdu. Boşanma ve eşiyle ilgili söylenenler doğru değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.