HDP'den Güven, Farisoğulları ve Berberoğlu açıklaması

HDP'den Güven, Farisoğulları ve Berberoğlu açıklaması

HDP Hakkari İl Örgütü HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP'li Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülüp tutuklanmasına tepki gösterdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari İl örgütü, milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan Leyla Güven ve Musa Farisoğlu ile CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kararını kınayan bir basın açıklaması yaptı.

HDP İl Binasında sosyal mesafe gözetilerek düzenlenen açıklamaya HDP İl Eşbaşkanları Sinan Kaya, Sipan Turan ve İl Genel Meclisi Eşbaşkanı Nazmi Coşkun ile parti yöneticileri katıldı.

Açıklamayı okuyan HDP İl Eşbaşkanı Sinan Kaya,  Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlunun’nun vekilliklerinin düşürülmesine tepki gösterdi.

Güven, Farisoğulları ile Berberoğlu’nun vekilliklerinin alel acele bir karar ile düşürüldüğünü belirten Kaya, “Gönül isterdi ki halkımızla bugün sokaklarda demokratik taleplerimizi doruklara çıkaralım. Gönül isterdi bugün sokaklarda zılgıtlarla demokratik taleplerle ve vekillerimize uygulanan anti demokrat uygulamaları protesto edelim. Ancak demokrasi ilkesi tamamen rafa kaldırıldı. Sayın Leyla Güven yüz bin oyla seçilmiş bir milletvekilidir. Bir avuç milletvekilinin sadece el kaldırıp indirmesiyle anti demokratik bir uygulamadır. Yüz bin oy alan bir vekilin iradesinin hiçe sayılması vekilin tutuklanması hukukun tamamen rafa kaldırılmasının göstergesidir.  Yargı, yasama, yürütme tamamen rafa kaldırılıp bir insanın iki dudağı arasına sıkıştırılmıştır. Vekillerimize uygulanan anti demokratik uygulamayı lanetliyoruz. Sayın Leyla Güven’in cezasını tamamlamasına 2 ay var. İki aylık süreç için vekilimiz bugün cezaevine konuldu. Her halükarda bu ceza ertelenebilirdi.  Leyla Güven’in iki aylık hapis cezasıyla korkutamazsınız. Hele hele Güven’e oy vermiş yüz bin kişilik bir insan grubunu korkutmak söz konusu olamaz.  Leyla Güven’e her zaman sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

2-20200605135359.jpg

1-20200605135438.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.