Hakkari’deki dev  proje hayata geçirilemiyor

Hakkari’deki dev proje hayata geçirilemiyor

Özenir Enerji’nin Hakkari’de yapmayı planladığı, Hidroelektrik Santral (HES) 2 yıldır kaynak yokluğu nedeniyle yapamıyor. Firma yetkilisi bankaların Hakkari’ye uyguladığı ‘Kırmızı çizginin’ kaldırılmasını isteyerek kredi talep ediyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de enerji üretimi alanında söz sahibi olan Özenir Enerji şirketi, 2015 yılının Haziran ayında Zap Suyu üzerinde Yenihan isminde bir HES Projesi için başvuru yaptı.

36,10 MWm/34,74 MWe kurulu gücünde olan ve yılda ortalama 141.854 GWh enerji üretimi gerçekleştirmesi öngörülen proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED), EPDK Lisansı ve diğer izinleri alan firma kaynak yokluğu nedeniyle 2 yıldır inşaata başlayamıyor.

Hakkari için çok önemli olan devasa ölçekteki bu enerji yatırımı için doğrudan destek ve kredi talebinde bulunan firma sahibi Hacı Özdemir,  yetkililerden bu projenin hayata geçirilmesi için destek istedi. 

‘Projemiz için gerekli izinleri aldık. Lisansımız var ama işe başlayamıyoruz’ diyen Özdemir, bankaların güvenlik nedeniyle Hakkari’yi riskli bölge ilan etmesinden yakındı ve imkan tanınması halinde enerji alanında Hakkari’nin bütün potansiyelini değerlendirebileceklerini söyledi.

Enerji alanında faaliyet gösteren büyük şirketlere de çağrı yapan Özdemir, “Sizin aracılığınızla Ağaoğlu ve Koç grubuna Hakkari’deki enerji potansiyelini değerlendirme için yatırım yapmalarını isteriz. 22 yıldır çeşitli illerde devlete ait HES’lerde işletmecilik yapıyorum. Hakkari’nin hidro elektrik potansiyeli çok yüksektir. Bu alanda deneyim sahibiyim. Hakkari’mize yatırım yapmak isteyen büyük firmalara rehberlik ve desteği yapmaya hazırız. Yeter ki bu sularımız değerlendirilsin” dedi. 

Hakkari’de hali hazırda 3 HES faaliyetlerine devam ederken, bu üç HES’te yaklaşık 50 kişi istihdam ediliyor.

1-020.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.