Hakkâri’de ‘Bir Tutam Kültür Kokan’ tiyatro etkinliği

Hakkâri’de ‘Bir Tutam Kültür Kokan’ tiyatro etkinliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Hakkari Kadın Girişimciler tarafından yürütülen "İç Sesten Operaya Kadın ve Sanat Projesi" kapsamında "Bir Tutam Kültür Kokan Tiyatro" etkinliği düzenlendi.

ZEKİ DARA / HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Gençdes Programı kapsamında finanse edilen ve Hakkâri Kadın Girişimciler Derneği tarafından yürütülen "İç Sesten Operaya Kadın ve Sanat Projesi" çerçevesinde Hakkâri’nin eski kültürünü tekrar yaşatma adına "Bir Tutam Kültür Kokan Tiyatro" etkinliği düzenlendi. 

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz,  İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkarili tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan’ın annesi Süheyla Erdoğan ve babası Nazım Erdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fikret Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Hakkâri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin’in yaptığı açılış konuşması ile başlayan programda Hakkâri’de yıllar önce yaşanmış hikâyeler bay ve bayanlardan oluşan 27 kişilik topluluk tarafından canlandırılarak izleyenlere aktarıldı.

Projenin koordinatörleri Ümmühan Keskin ve Cihat Ölmez, Hakkari Kadın Girişimci Derneği tarafından yürütülen ve Hakkari’nin tarihsel kültürünün bir parçası olan ezgilerin, yeniden hayat bulması dillenmesi ve unutulmaya yüz tutmuş geleneklerin tekrar yaşatılmasını esas aldıklarını ifade ettiler. 

Cihat Ölmez’in yönetmenliğini yaptığı ve Hakkari’nin sevilen dengbej ekibinin sahne aldığı "Bir Tutam Kültür Kokan Tiyatro" oyununda Melik Esat, (Hakkari halaylarının soldan gidiş hikayesi), Mem Ebasi, Momine, Zembil Firoş, Seydik Seydevano ve Begiye hikayeleri canlandırıldı. 

Program, verilen kokteyl ile sona erdi. 

9-018.jpg1-175.jpg2-158.jpg3-114.jpg4-095.jpg

7-036.jpg8-032.jpg5-062.jpg6-052.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.