Hakkari’de ağaç fidanları pazara çıktı

Hakkari’de ağaç fidanları pazara çıktı

Çetin bir kışı geride bırakan Hakkari’de cemrenin düşmesi ile ağaç fidanlrı pazardaki yerini almaya başladı. Kentin tek ağaç fidelerinin bulunduğu pazarda Hakkari ikliminde yetişebilen fideleri bulmak mümkün.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kentin tek fide satış noktası çevre yolu üzerinde hizmet verirken, İzmir’in Ödemiş ilçesinde getirilen fidanları satıldığı pazarda, Hakkari ikliminde yetişebilen aşısı yapılan elma, üzüm, armut, ceviz ve kaysı fideleri bulmak mümkün.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri arasında yer alan ve her iki bölgenin iklim özeliklerini taşıyan ancak çok çetin kış şartlarının yaşandığı Hakkari’de Mart ayının gelmesi ile birlikte meyve ağaçlarının fidanları de pazardaki yerini aldı.

20 yıldır Hakkari’de ağaç fidesi satan esnaf Feysel Acar, İzmir’in Ödemiş ilçesinden aldığı meyve ağacı fidanlarını getirip Hakkari’de sattığını söyledi.

Fideleri 8 Mart ile 10 Mayıs tarihleri arasında sattıklarını belirten Acar, “Genelde elma, ceviz, üzüm ve kayısı fidelerini satıyoruz. Yılda Hakkari’de bir yılda ortalama on bin fide satıyoruz. Genelde köylerden gelen vatandaşlar fideler alıyor. Bazı vatandaşların 2-3 meyve ağacı bahçesi var. Biz işimizden memnunuz vatandaşlarda bizim getirdiğimiz fidelerden memnun” dedi.

Şehmuz Engin isimli vatandaş ise, “Kış bitti. Bahar geldi ağaç budama zamanı geldi. Artık köylerde ekim ve iş zamanı. Bu fidanlar bizim memleketimiz için çok iyidir. Her yıl gelip fide alıyorum. Köyümüzde her çeşit ağaç yetişir. Özelikle ceviz,  elma, armut gibi meyveleri yetiştiriyoruz. Ektiğimiz ağaçlardan fayda sağlıyoruz güzel meyveler alıyoruz” diye konuştu.

m1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.