Hakkari'de 15 HDP ve DBP yöneticisi tahliye edildi

Hakkari'de 15 HDP ve DBP yöneticisi tahliye edildi

Aralarında HDP Hakkari İl Eş başkanı Metin Besi ve Hakkari Başkan vekili Fatma Yıldız'ın da bulunduğu 15 HDP ve DBP yöneticisi tahliye edildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında değişik tarihlerde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınıp tutuklanan 17 HDP ve DBP yöneticisinden 15’i dün çıkartıldıkları mahkemede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

HDP ve DBP’li yöneticilerinin yargılandığı dava Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü.  “Örgüte yardım ve yataklık” suçlaması ile tutuklanan 17 kişi SEGBİS sistemi ile duruşmalara katıldı.

Duruşmada;  HDP Hakkari İl Eş başkanı Metin Besi ve yerine kayyum atanan Hakkari Başkan vekili Fatma Yıldız ile HDP Merkez ilçe Başkanları Asım Özcan ve Emine Armut, DBP yöneticisi Hakan Abi, İl Meclis Üyesi Selahattin Kurt, Belediye meclis Üyesi Nasrettin Aslan, eski Meya-Der Başkanı Bedirhan Koç, eski DBP yöneticileri Kenan Kaya, Ayhan Saklı, Zübeyde Bor, Mesut Özdemir, M. İzzetin Yalçın, Beyan Seven ve KESK üyesi İlhan Akbaş adli kontrol şartı ile tahliye edildi.

Aynı dosyada tutuklu olan Hakkari eski Belediye Başkanı Kazım Kurt ile DBP eksi yöneticisi Ömer Kaya ise tutuklu olarak yargılanacak. Bir sonraki duruşma 26Mayıs tarihine ertelendi.

Tutuklandıktan sonra Türkiye'deki farklı cezaevlerine sevk edilen HDP ve DBP'liler bulundukları cezaevlerindeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.