Hakkari HDP ve DBP'den referandum çalışması

Hakkari HDP ve DBP'den referandum çalışması

DBP ve HDP Hakkari il örgütleri referandum çalışmaları kapsamında kent merkezine bağlı köyleri ziyaret etti. Partililer köy – köy, ev- ev dolaşılarak "Hayır" için oy istiyorlar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Referandumda "Hayır" kampanyasını örgütlemek amacıyla DBP ve HDP Hakkari il örgütleri tarafından kurulan komisyon, olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarına devam ediyor.

HDP ve DBP’liler çalışmaları kapsamında Lêwin mıntıkasında bulunan Geçitli, (Peyanıs), Elmacık (Nıspas) Kamışlı (Elkik), Kava, (Kawal) ışıklı (Nişe) Pınarca (Baleka), Akkuş (Dere), Zeranis ve Xendek köylerini ziyaret etti. 

Köylerde önce yaşlı ve hastaları ziyaret eden partililer, ardından köy sakinleri ile bir araya gelerek referandumda neden ‘Hayır’ oyu kullanılması gerektiğini anlatıyorlar.
 Çalışmalar ile ilgili bilgi veren DBP Hakkari İl Eşbaşkanı Süleyman Kanat ev - ev dolaşarak vatandaşlara neden “Hayır” demeleri gerektiğini anlattıklarını söyledi.

Lêwin ve Kaval mıntıkasında bulunan birçok köyü ziyaret ettiklerini anlatan Kanat, “Halkımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kendi sıkıntılarını dinleyip çalışmalarımız hakkında bilgi veriyoruz. Halkımızın geneli kendileri için hayırlı bir şey olmadığını düşündüğünden ‘Hayır’ diyeceğini öğreniyoruz. Bölgede birçok köy var ve sırayla bütün köylerimizi dolaşıp halkımıza neden 'Hayır' dediğimiz anlatacağız” dedi.

HDP ve DBP’lileri sıcak bir şekilde karşılayan bölge halkı da referandum sürecinin ‘Hayırlı’ olması temennisinde bulundu.

Akşam saatlerine kadar köy ziyaretlerini sürdüren komisyon üyeleri, referandum süreci boyunca çalışmalarına devam edecekler.

3-006.jpg

4-005.jpg

2-013.jpg

1-017.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.