Fransa'da profesyonel futbola en az Eylül'e dek nokta kondu ve sezon bitmiş oldu

Fransa'da profesyonel futbola en az Eylül'e dek nokta kondu ve sezon bitmiş oldu

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkede en azından Eylül ayına dek profesyonel futbol oynanmayacağını söyledi ve bu açıklamayla Ligue 1 ve 2'nin 2019-2020 sezonu sona ermiş oldu.

Fransa'raki maçlar, koronovirüs salgını nedeniyle Mart ayının başında sona ermiş ve bazı oyuncular ücretlerinin yüzde 50'sini sonradan almaya razı olmuştu.

Almanya'da ise Bundesliga'nın gelecek ay seyircisiz başlaması bekleniyor.

Phillippe parlamentoda yaptığı açıklamada "Büyük spor etkinlikleri Eylül'den önce yapılamaz. 2019-20 profesyonel futbol sezonu geri dönmeyecek" dedi.

Ligin yönetici kurumu Ligue de Football Professionnel'in gelecek ay bir toplantı yapıp, sezonun nasıl sona ereceği, Şampiyonlar Ligi'ne kimlerin katılacağını, lige kimlerin çıkıp, kimlerin düşeceği gibi sorulara yanıt bulması bekleniyor.

Hollanda birinci ligi Eredivisie'de sezon herhangi bir şampiyon takım ilan edilmeden, ligdeki 18 takımın da gelecek sezon ligde kalmasına karar verilerek sonland7ırılmıştı.

Geçen hafta Fransız liglerinin yayıncıları BeIN Sports ve Canal+, liglere ilk ara verildiğinde ödenmeyen 130 milyon euroluk yayın hakları ücretlerinin bir kısmını ödemeyi kabul etmişti. Kalan kısmının da sezon bitse de bitmese de Haziran'da kulüplere ödeneceği kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.