Fenerbahçe sahasında 7 golle kazandı

Fenerbahçe sahasında 7 golle kazandı

Trendyol Süper Lig lideri Fenerbahçe, ertelenen 16. hafta maçında Konyaspor'u 7-1 yendi. Fenerbahçe, liderliğini sürdürdü.

Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Fenerbahçe sahasında TÜMOSAN Konyaspor'u 7-1 yendi.

Fenerbahçe'nin gollerini Edin Dzeko (3), Szymanski, Mert Müldür, Michy Batshuayi ve Uğurcan Yazğılı (kendi kalesine) kaydetti. Konyaspor'da Guillerme 90. dakikada ağları havalandırdı.

Fenerbahçe puanını 50 yaptı. Konyaspor ise 18 puanda kaldı.

Maçın önemli dakikaları şöyle:

90'ıncı dakikada Guilherme çok şık bir golle topu ağlara gönderdi. Sağ kanatta topu kazanan Ahmet Oğuz ortasını açtı top ceza sahası dışındaki Guilherme'nin önüne düştü. Guilherme topa gelişine çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu golün ardından Fenerbahçe tribünleri golü alkışladı.

83'üncü dakikada Fenerbahçe, Uğurcan'ın kendi kalesine attığı golle farkı yediye çıkardı. Sağ kanattan bir anda hızlanan Cengiz, Umut Nayir ile al ver yaptı ve ceza sahasına girdi topu ortaya çevirdi. Konyasporlu Uğurcan ön direkte topu kendi ağlarına gönderdi.

71'inci dakikada Fenerbahçe'de, Serdar Aziz yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

66'ncı dakikada ön alanda topu kazanan Fred savunma arkasına sarkan Batshuayi'yi kaçırdı. Batshuayi'nin karşı karşıya vuruşu yan ağlarda kaldı.

63'üncü dakikada Fenerbahçe Batshuayi ile farkı altıya çıkardı. İrfan'ın uzun pasında savunma arkasına hareketlenen Batshuayi kaleciyi çalımladı ve topu boş ağlara gönderdi.

51'inci dakikada Umut Nayir sol kanattan topla birlikte ceza sahası içine girmek istedi ancak yerde kaldı. Adil bu müdahalenin ardından sarı kart gördü.

45'inci dakikada Konyaspor'da, Ahmet Oğuz yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.

44'üncü dakikada Szymanski ile fark 5'e çıktı. Ön alanda topu kazanan Szymanski şık bir çalımla önünü boşalttı ve King ile tek pas yapıp ceza sahasına girdi ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

42'nci dakikada Fenerbahçe Mert ile farkı dörde çıkardı. Ön alan baskısıyla topu kazanan Szymanski savunma arkasına sarkan Mert Müldür'e topu aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Mert düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

40'ıncı dakikada Edin Dzeko kendisinin ve takımının üçüncü golünü atıyor. Sağ kanattan İrfan hızlı şekilde taç atışını Szymanski'ye kullandı. Szymanski ceza sahası içine girdi ve boştaki Dzeko'ya pasını verdi. Dzeko'da topu boş ağlara gönderdi.

37'nci dakikada sağ kanattan hızlı çıkan İrfan savunma arkasına sarkan Dzeko'yu topla buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Dzeko'nun vuruşunu kaleci kurtardı ardından yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

32'nci dakikada Dzeko kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

24'üncü dakikada Cicaldau ön alanda topu kazandı ve savunma arkasına sarkan Emrehan'ı topla buluşturmak istedi ancak Livakovic çıktı ve topun sahibi oldu.

20'nci dakikada Fenerbahçe yine hızlı çıkmak istedi orta sahada topla buluşan Szymanki savunma arkasına sarkan Fred'e topu aktarmak istedi ancak savunma topu uzaklaştırdı.

17'nci dakikada sol kanatta topu kazanan ve 30 metre süren Ferdi pasında topu King'le buluşturdu. King'in karşı karşıya vuruşu üstten az farkla auta çıktı.

12'nci dakikada Edin Dzeko topu ağlara gönderdi. Penaltıda topun başına geçen Edin Dzeko topu kalenin orta noktasına gönderdi ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

7'nci dakikada Fenerbahçe yine ön alanda kazandığı topla etkili çıktı ancak Dzeko pasını verirken yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi. VAR'ın uyarısından sonra Kadir Sağlam pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi.

3'üncü dakikada Fenerbahçe yine sol kanattan etkili geldi. Ön alan baskısıyla topu kazanan Szymanski ceza sahasına hareketlenen İrfan'a topu aktarmak istedi ancak yine savunma topu uzaklaştırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.