EMEK AZİM ÇABA HIRS VE BAŞARI..

Bir insanda "Azim” yoksa bence en baştan kaybetmiş demektir. Azim hedefe varmanın, başarmanın anahtarıdır. Bir işi azmeden ve ona dört elle sarılan kişi başarıya ulaşır.Azimli olmak için, en başta inanmak, sonra gayret mücadele ve kararlılık gerekir. Azim insanı hayata bağlar, yaşama sevincini artırır, canlı ve güçlü tutar. Samuel SMİLES'in dediği gibi "Dünyada insana yardım eden tek şey tesadüf değil, azim ve sebat’tır.” Azim sabır göstermek ve sebat etmektir. Azimli insanlar kolay kolay zorluklara boyun eğmezler. Amaçlarını gerçekleştirmek için her yolu denerler. Ne yapıp edip her türlü sıkıntılara göğüs gerip, iyi bir mücadele örneği verir, azim ve gayret gösterirler. Disiplinli çalışıp emek verirler ve eninde sonunda başarıya da ulaşırlar.

Değerli okurlarım, değerli spor severler her yazımda malumunuz amatör kulüplerimizin sıkıntılarını dertlerini dile getiriyor, onların sesi olmaya çaba sarf ediyorum. Belki sizlerde diyorsunuzdur yahu hep sıkıntı hep sıkıntı mı! Bu spor camiasında hiç mi iyi şeylerde olmuyor? Yok mu bu camiada gururlanacağımız bir başarı hikayesi de yazarımız yazsa da keyif alsak. İşte size böyle bir öykü, aslında ben yazmayacağım sadece bu büyük başarı hikayesinin serüveninin size aktarmada sadece aracı olacağım. Haydi buyurun hep birlikte bakalım serüvene…

Hikâyemizin kahramanı Hakkârinin öz çocuğu bu toprakların bağrında doğup yetişmiş çalışkanlığı hırsı azmi cesareti ve korkusuzca adil maçlar yöneterek taraflı tarafsız herkesin takdirini saygınlığını kazanmış futbol camiamızda güzel iz bırakan hepimizin yakından tanıdığı futbol hakemimiz Cihan ÖLMEZ. Hakkâri’de doğup büyüyen Cihan Ölmez eğitim hayatı dışında tüm Hakkârili çocukların en büyük aşkı olan tam bir futbol meraklısıydı. Daha küçücük yaşta Belediye Spor kulübünde yılların hocası Tahir TEMEL’in yanında başladığı futbol hayatını 16 yaşına kadar orada sürdürdü.

Karakter olarak çok cesur, azimli, lider ruhlu ve adalet duygusu çok yüksek olan Cihanın bu tavırları Kurt olan yılların hocası Tahir hocanın gözünden kaçmamıştı. Normalde başarı seviyesi bu kadar yüksek biri olacağı saha içi davranışları ile belli olan Cihan’ı tüm takımın şaşkınlıkla karşıladığı bir şekilde Tahir hoca artık senin futbolu bırakman gerekir deyişi cihanda da şok etkisi yaratmıştı. Tahir hoca sanki ileriki yıllarda olacakları o anda görmüş ve çok başarılı futbolcusu Cihan’a aniden artık sen hakem olarak spor hayatına devam edeceksin nasihatinde bulundu. Futbolu çok sevdiği gibi hocası Tahir TEMEL’i de çok seven Cihan hocasını hiç kırmadı ve  şaşkınlıkla karşıladığı bu nasihati dinleyip spor hayatında yeni bir sayfaya yelken açtı ve 2004 yılında aday hakem kursuna yazılarak hakemlik hayatına başladı.

Daha 16 yaşında çok küçük yaşta sahada maç yönetmeye başlayan Cihan’ın çok başarılı performansı o zaman il hakem kurulu başkanı olan Remzi SÖNMEZ’in gözünden de kaçmamıştı. Hakkâri Hakemlik hayatımızın en başarılı yıllarını yaşayan ve Cüneyt ÇAKIR’a bile epak kurslarında ders veren 14 kişilik kurula kadar yükselme başarısı gösteren Remzi SÖNMEZ’de çok iyi bir hakem olacağına inandığı Cihan ÖLMEZ’e büyük emek verdi. Yönettiği her maçta duruşu beyefendiliği cesareti sahada her alanda lider duruşu ve çok adil maç yönetmesi ile amatör gerek amatör lig maçlarında gerek kurumlar arası müsabakalarda gerekse alt yapı liglerinde herkesin takdirini kazandı Cihan hoca. Kurum amirlerinden amatör futbol takım yöneticilerine antrenörlere futbolcularına kadar herkesin takdirini ve saygınlığını kazanan Cihan hoca yönettiği maçlarda da o kadar güzel yönetimler sergiliyordu ki herkes müsabakasına onun atanmasını istiyordu her hafta.

Cihan hoca 2006 yılında Kocaeli üniversitesi beden eğitimi bölümünü kazandı ve hakemliğe burada devam etti. Üniversiteden mezun olduktan sonra  Hakkâri’ye döndü ve Van da katıldığı mülakatları başarı ile bitirerek 2012 yılında bölgesel hakemliğe terfi etti. Daha sonra 2013 senesinde Gaziantep gençlik ve spor il müdürlüğüne atandı ve burada hakemlik hayatına devam etti. Gaziantep kaldığı süre boyunca gerek kurumunda gerekse de bölgesel amatör ligde aynı duruşu ve üstün başarılılarla dolu yönettiği maçlarla da Merkez Hakem Kurulunun dikkatini çekti. 4 yılın ardından 2018 senesinde Van gençlik ve spor il müdürlüğüne tayin istedi ve hakemliğine o dönemden beri Van da devam etmektedir.

Yıllardır başarılı maçlar yöneten ve tüm Türkiye’de parmakla gösterilen bir hakem olması bu defa merkez hakem kurulunun gözünden kaçmayan Cihan ölmez bir çok kez üst klasman için teklif edildi fakat her seferinde kurulların değişmesi yüzünden seçilemedi. Ancak hiç yılmadan azimle büyük emekler vererek bu kadar başarı çıtasını yükselten cihan hoca hiç pes etmedi ve mücadelesine büyük kararlılıkla devam etti. Ve en sonunda kader ağlarını onun için ördü ve yıllardır hakkettiği üst klasman hakemliğine büyük ses getirecek şekilde terfi etti.

Klasman yükselme dönemlerinin her sene temmuz ayında yapılmasına rağmen, Türkiye de 2 tane klasman hakemi eksiği olması ve doğu Anadolu bölgesinde ki hakemlerin performans düşüklüğü sebebiyle merkez hakem kurulu acil bir karar ile tüm Türkiye’den 2 kişi klasmana yükseltme kararı aldı. Van ilimizde geçtiğimiz hafta yapılan seminerde Cihan hocamızın üst klasman hakemliğine terfi edilişi açıklandı. Salonda o an büyük bir alkış tufanı koptu ve Yıllarca üst klasmanda bizi gururla temsil eden Emin YILDIRIM hocamızdan sonra bu başarıyı yakaladı ve bizi bir kez daha gururlandırdı tabidir ki kendisini ilk tebrik edende salonda bulunana Emin YILDIRIM hoca oldu.

Türkiye’de üst klasman hakemliğine yükselen sadece iki kişiden birisi olan cihan ölmez şu an Van gençlik ve spor il müdürlüğünde görev yapmaktadır. Türkiye üst liglerinde orta hakem olarak görev yapacak olan Cihan hocamızın kısa sürede Süper lige yükselme başarısı göstereceğine olan inancımla kendisi kutluyor ve genç kardeşlerimiz kendisini örnek almasını tavsiye ediyorum. Yolun bahtın açık olsun Cihan ÖLMEZ.

untitled-1-copy.jpg

d97721bf-333f-43d1-a8b8-aefe2136e683.jpga7358ec9-d7e2-483e-a1cf-b580bdfe9e7a.jpg005e6014-cd78-40f6-ba6e-f622f9d4166c.jpg

 

  

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar