Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

BEN HAKKARİ'Lİ ESNAF

 

Ben Hakkâri Esnafı! Gün oldu; Komşumun, akrabamın, fakir- fukaramın gizliden borcunu sildim, maliyetine hesapladım.

Gün oldu; Ödeme vakti aşımına, yıllarca ödemelerini sabırla bekledim. Şükürle kanaat getirdim.

Gün oldu; Müşterim dardadır olunca zaten öder düşüncesiyle kendi cebimden, olmadı, bir başkasından borç alarak ödemelerimi yaptım.

Gün oldu; Bahane üretmeden, yeter ki çoluk çocuğuna misafirine karşı başı öne düşmesin diye maddi manevi destek oldum.

Gün oldu; Evinde ki tüp parasını, ticari taksi ücretini ödedim.

Gün oldu; Dükkanımı, iş yerimi teslim ettim, anahtarı beline taktım.

Ben Hakkâri Esnafı! Yerli ve milli dostlarım oldu. Güvendiğim sırt dayadığım halkımı Dev Mağaza Zincirlerinin fiyat oynamalarına; geniş, uzun etek yerine mini etek, cep telefonu yerine plastik kaşık gönderen internet alışverişine değiştirmedim.

Dev mağazaların kasiyer çıkışlarında malın değişimi, iadesi olmaz demedim. Bir sakızın hesabı için Dev mağazaların genel merkezinden onay beklemedim…

Ben Hakkâri Esnafı! Halkımdan kazandığımı halkımın düğününde, taziyesinde, hasta ziyaretinde harcadım. Hakkâri kazancımı Hakkâri dışında tüketmedim, yatırım yapmadım...

Ben Hakkâri’nin Bilinçli Tüketicisi! Canımın istediği, yolumun düştüğü, keyfimce keyfimin olduğu yerlerde alışverişimi yapmadım, yapmam. 

İğneden ipliğe alışverişimi her gün, her saat yüz yüze bakıştığım komşum, akrabam ve yerli esnafımdan yaptım, yapacağım.

Yıllarca asker çarşıya insin esnaf canlansın sloganıyla haşir neşir oldum. İnince de Dev mağaza (yutucu)lara yönelmedim, esnafımı yüz üstü bırakmadım, bırakmam.

Dev mağazalar; borç bilmez, elden vermez, bir saniye bile beklemez, düşenimizin elinden tutmaz…

Esnafım; ipotek’e tabi tutmaz, icra yoluna başvurmaz. Çünkü Ben O’yum, O Benim…

Para, kredi, senet, çek hesabı yapmayan, özümden anlayan, beni ben kabul eden esnafımı unutmadım, utandırmayacağım...

Beş kuruş fazladan olsun, esnafımın olsun bilincindeyim, bilincinde oldum, olacağım.

Ben Hakkâri’nin Bilinçli Bir Tüketicisi olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kredi kartımla tanıyanı değil, benliğimle tanıyan, kabul eden, selam veren, selam alan, iyi günde kötü günde el uzatan, yanımda duran YERLİ ESNAFIMLA alışverişimi yaptım, yapacağım…

Anlayana, anladığını söze değil, öze dönüştürene…

 

Selam ve dua ile..

ekran-alintisi-089.png

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum