Diyarbakır ve Van'da Newroz coşkusu! FOTO GALERİ

Diyarbakır ve Van'da Newroz coşkusu! FOTO GALERİ

Diyarbakırlılar, “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganlarıyla Newroz Parkı’na geldi.; Newroz Van, Mardin, Nusaybin; Şırnak ve ilçelerinde merkezlerde de kutlamalar başladı.

DİYARBAKIR:Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından organize edilen Newroz kutlaması, bu yıl “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” şiarıyla gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır’da Newroz kutlamaları, halkın sabahın erken saatlerinde Newroz Parkı’nda buluşmasıyla başladı. HDP tarafından düzenlenen kutlamalar, bu yıl “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganı ile gerçekleştiriliyor.

Kentin dört bir yanından Newroz’a akın eden halk, Yeniköy Mezarlığı, Evrim Alataş Caddesi ve Yeni Hal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Polis kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluştu.

Protokol saat 11.00’de yerini almaya başladı. Sahneden tutuklu HDP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının adları okundu. Alanı dolduran binlerce kişi adı okunan siyasetçiler için “Burada” karşılığını verdi.

Program, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Bedran Öztürk’ün konuşmasıyla başladı. Öztürk, yaptığı konuşmada Newroz’un Kürt halkı için önemini anlattıktan sonra Leyla Güven’in başlattığı ve cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine değindi. T

Tekirdağ Cezaevi’nde açlık grevindeyken yaşamına son veren Zülküf Gezen’i hatırlatan Öztürk, başka ölümler olmaması için mücadele edeceklerini belirterek, hükümetin de adım atması gerektiğini söyledi. Öztürk’ün konuşmasının ardından HDP Diyarbakır belediye başkan adayları sahneye davet edildi.

VAN:Bu yıl "Mutlaka kazanacağız" şiarıyla kutlanmaya başlanan Newroz alanları sabahın erken saatlerinde dolmaya başladı. Van Kalesi'nin eteklerinde bulunan Newroz alanında başlayan kutlamaya on binler yürüyor. 
 
Renga renk bayrak ve balonlarla süslenen alanın ortasında Newroz ateşi için odunlardan kule hazırlandı..

Van'daki kutlamalar devam ediyor

MARDİN: Newroz kutlamalarının Mardin'deki adresleri olan Nusaybin ve Midyat'ta kutlamalar coşkuyla başladı. Nusaybin'de Cegerxwîn Meydanı’nda başlayan kutlamaya sabah saatlerinden itibaren kitle gruplar halinde akmaya başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanın etrafı tamamen bariyerlerle çevrilirken, alana girişler iki kapıdan yapılıyor.

BATMAN: Batman'da, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Newroz alanında düzenlediği Newroz kutlaması başladı. Binlerce kişinin akın ettiği alan, HDP bayraklarının yanı sıra sarı, kırmızı, yeşil flamalarla süslenirken, alana giriş yapıldı.

Gençlerin yoğun katılım gösterdiği alanda kuleler yapılması rengarenk görüntülerin ortaya çıkardı. Newroz alanında saygı duruşu ile kutlamalar başlarken, yerel kemençe grubunun stranları eşliğinde halk coşkuyla halay çekiyor. 

Kutlamada, HDP Batman milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Ayşe Acar Başaran ve Necdet İpekyüz halka hitap edecek. Sanatçı Özlem Gerçek, Koma Sor Jiyan'ın yanı sıra yerel müzik grupları sahne alacak.

ŞIRNAK - Şırnak merkez, Silopi ve Uludere ilçelerinde yasakların ardından ilk kez gerçekleştirilen Newroz kutlamaları için binlerce kişi büyük bir coşkuyla alanlara akmaya başladı.  

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.