Demirtaş’tan Devran gösterisi sonrası başlayan tartışmaya yanıt: Yan yana durmak şiddeti büyütmez

Demirtaş’tan Devran gösterisi sonrası başlayan tartışmaya yanıt: Yan yana durmak şiddeti büyütmez

Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu, Selahattin Demirtaş'ın hapishane yazdığı Devran isimli kitabında yer alan öyküleri sahneleyen Jülide Kural'ın oyununu birlikte izledi, tartışma başladı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Devran kitabıyla ilgili tiyatrosununa katılanlar üzerinden başlayan tartışmaya cezaevinden bir mesajla karşılık verdi.

Eşi Başak Demirtaş’ın kamuouyla paylaştığı mesajda Demirtaş, "Yan yana gelmek birlikte olmak kimseye zarar vermez. Asıl tehlikeli olan kutuplaşmaktır, kin ve nefretle hareket etmektir" dedi. 

Twitter’dan, “Merhabalar. Bugün görüş günümüzdü, Selahattin’in çok selamı var. Bu vesileyle bir de mesaj iletmek istiyoruz sizlere” diye sözlerine başlayan Başak Demirtaş şunları aktardı:

Yan yana gelmek, konuşmak, birlikte olmak kimseye zarar vermez. Asıl tehlikeli olan kutuplaşmaktır, kin ve nefretle hareket etmektir.

Yan yana durmak şiddeti büyütmez, aksine her sorunun demokrasi içinde, diyalogla çözümünü kolaylaştırır. Burada asıl görev ve sorumluluk da siyasettedir.

Bizim şiddetle aramızdaki mesafe ise bazılarının varsaydığının çok ötesindedir. Şiddete karşı olmak ahlaki ve ilkesel tutumumuzdur. Bununla birlikte, asıl önemli olan şiddeti, savaşı nihai olarak sonlandıracak çözümler üretmektir.

Bir yandan “Şiddetle aranıza mesafe koyun” demek ama bir yandan da şiddet politikaları yürütmek, ahlaki ve ilkeli değildir.

Oysa her türlü sorunumuzu konuşarak çözmeyi yeniden yeniden denemek zorundayız. Savaştan, şiddetten yana olmayan, demokrasi ve barış isteyen herkesle bir araya gelmeye devam edeceğiz.

Son günlerde üzücü haberler okuyoruz. Türkiye’de ve Suriye’de devam eden şiddet ortamı sebebiyle ana-baba evlatları yaşamlarını yitiriyor. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Acılarını yürekten paylaşıyoruz.

Analar ve acılar arasına ayırım koymadan, acıları yarıştırmadan; herkesi barış içinde, bir arada, özgürce, eşitçe yaşayabilmek için yan yana gelmeye davet ediyoruz.

Tartışmaya siyasiler de katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Başak Demirtaş birlikte tiyatroya gitti.

Selahattin Demirtaş'ın hapishane yazdığı Devran isimli kitabında yer alan öyküleri sahneleyen Jülide Kural'ın oyununu Kılıçdaroğlu, Demirtaş, Kaftancıoğlu ve İmamoğlu'nun izlemesinin ardından tartışma başladı.

Gazetecilerin de tartıştığı konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise şu ifadeleri kullandı:

Herkes, hepimiz daha fazla tiyatroya gitmeliyiz. Çocuklarımızı daha fazla tiyatroya göndermeliyiz. Ama gittikleri tiyatro, bu ülkenin insanını acıtan, bizim bir yerlere ulaşmamızı istemeyenler tarafından oluşturulan bir tiyatro.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.