'Covid-19'a karşı Dünya Başkentleri' platformu oluşturuldu

'Covid-19'a karşı Dünya Başkentleri' platformu oluşturuldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle “Covid-19'a karşı Dünya Başkentleri Platformu” oluşturuldu.

43 başkent belediyesinin katılım sağladığı platformda yer alan belediyeler, koronavirüsle mücadelede alınan önlem ve deneyimlerini paylaşmaya başladı. Otomatik çeviri ile 102 dilde yayımlanan makaleler, ' https://www.capitalsinitiative.org/ internet sitesi üzerinden kullanıma açıldı.

Platformun kurulmasına öncülük eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara olarak tüm dünya başkentlerini bir araya getiren ‘COVID-19 Başkentler Dayanışması’ adlı bir platform kurduk. Bu web sitesi COVID-19 salgınına karşı mücadelemizde deneyimlerimizi birbirimizle paylaşabileceğimiz bir mecradır” açıklaması yaptı.

“COVID-19’a Karşı Dünya Başkentleri” platformunda 30 kişilik bir ekip, başkentler ve büyükelçiliklerle irtibat halinde. Platformun internet sitesinde bilimsel makaleler, uluslararası medyada alınan haberler yer alırken, dünya haritası üzerinden ülke ülke vaka ve ölüm sayılarına ulaşılabilirken, günlük bilgiler ve tüm çalışmalar anlık olarak paylaşılıyor.

Kororanavirüs ile mücadelede Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tüm çalışmaların da paylaşıldığı platformda şu başkentler yer alıyor:

Atina, Bağdat, Bangkok, Banjul, Bişkek, Brüksel, Budapeşte, Buenos Aires, Bükreş, Dnipro, Doha, Guanco, İslamabad, Kanberra, Karkiv, Kiev, Lefkoşa Türk Belediyesi, Londra, Lübliyana, Maputo, Moskova, Nur- Sultan, Paris, Pekin, Priştine, Riga, Saraybosna, Sejong, Seul, Shenzhen, Singapur, Tahran, Taipei, Talin, Tiflis, Tiran, Tokyo, Tunus, Ulan Batur, Vaşington, Viyana, Zagreb.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.