Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

BİR KİTAP BİR FİDAN

İnsanoğlu öğrenmeye, öğrendiğini yaşamaya, yaşadığını yaşatmaya hevesli, yaradanın yarattığı en kıymetli varlıktır…

Bugün hayatımızın merkezinde olmazsa olmazı olan kitap, kitabı meydana getiren ağaç ile sevgisi gönüllerimizi fethetmelidir. Kitabın ham maddesi ağaçtır.Mürekkebi ağaçtır. Kalemi ağaçtır.

Kitap; bilmektir, bilgi sahibi olmaktır. Ağaç ise yaşamaktır, yaşatmaktır. Okunmadan yaşanmaz, yaşanmadan okunmaz. Yani ikili birbirinden ayrılmaz. Dağ başında, çöl ortasında, mera tepelerinde, tarla meydanlarında yazın kavurucu sıcaklığında hepimizin dört gözle aradığı tek şeydir ağaç gölgesi.

“Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde ki fidanı dikiniz”. Hz. Muhammed sabah akşam ağaçtan, ağaç sevgisinden bahsetmek, fakültesinden mezun olmak kuru bir manasızlıktır. Dikili bir ağacımız olmadıktan sonra…
Biz bugün “Ben meyvesinden yemedikten, gölgesinden serinlemedikten, kurumuş dalından çayımı içmedikten, sobamı yakmadıktan sonra niye dikeyim, emek verip başkası faydalansın diye neden kendimi eziyet edeyim?” Diyenlere ortak ses olalım“dün ekenlerin meyvesinden biz, yarın ki nesil diktiğimizle, ürettiğimizle nefes alsın, güzelliğinden faydalansın” diyelim.

Evet; yarın değil hemen şimdi tüm kurumlar özellikle yetkili kurum ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ bu yıl biraz daha fazla kıpırdasın. Yeni nesli fidan dikme konusunda aşka şevke getirsin. Her bir öğrencinin en azında birer fidanı olsun. Okullarda her 1000 öğrenciden 20 öğrenci seçilerek fidan dikmeye götürülmesin. Bu yirmi öğrenci ağaç sahibi olmalarından dolayı ağaç sevmeyi, muhafaza etmeye aşılarken, bunlardan mahrum kalan ağaç sevgisini sadece kitaplarda, masallarda okuyan, dinleyen kesimin birer ağacı olmadığından dolayı 20 öğrencinin emeğine saygılı duymalarını beklemeyelim. Meyveye durmuş ağaç dallarının kırmalarına, köklerini kazmalarına engel olamayız.
Yeni nesil kitaplarda ağacı okurken, yaşamda ki koşullarda meyveleri dallarıyla talan edip omuzlayarak götürmeleri verdiğimiz eğitimin yanlış ve eksik olduğunun kanıtıdır. Söz değil icraat, konuşma değil tatbikat…

Her yeni doğan bebeğin bir ağacı olsun kampanyası HAKKARİ DEVLET HASTANEMİZ yönetiminden istirham ediyoruz.

Kitap bilgidir. Ağaç ameldir, icraattır, uygulamadır…

BİR İNSAN BİR KİTAP BİR FİDAN kampanyasında bebekten, yaşlıya herkesin birer fidanı olması ve tüm esnaflarımızın işyerleri önünde ki ağaçları sahiplenmeleri dileğiyle…

Selam ve dua ile…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.