SPORCULAR ÖTEKİLEŞTİRİLMEMELİ

Spor bedenin ve zihnin geliştirilmesi yanında bir yaşam biçimidir. Spor kulüpleri ise çocukların, gençlerin ve her yaşta insanın ilgi duyduğu alanlarda spor yapmalarını sağlamak için kurulan sivil toplum kuruluşlarıdır.

Spor kulüpleri her hangi bir siyasi amaç gütmez ve herhangi bir siyasi düşünce veya oluşumun etkisi veya aktivitesi altına girmez.

Lakin sanat ve spor siyaset üstü olgulardır. 

Özellikle de amacı çocukları desteklemek, sporcu yetiştirmek, topluma, memlekete, vatana millete yararlı bireyler yetiştirmek ise, toplumun her kademesi tarafından desteklenmesi gerektiği kanısındayım.

İlimizde kurulmuş olan “Hakkari Cilo Rafting” takımımız son bir buçuk yılda Türkiye’nin değişik bölge ve illerinde altı Türkiye Şampiyonasına katılmıştır. Şampiyonaların beşinde çeşitli kategorilerde ilk üçe girmiş, Hakkari’yi en iyi şekilde temsil ederek bu güne kadar 5 Kupa 30 Madalya ile Hakkari’ye dönmüştür.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü bünyesinde yürütülen çeşitli doğa sporları ile birlikte memlekete hizmet eden Rafting Takımımız ve sporcu gençlerimiz ahlaki ve olgun davranışları ile bir çok kez de müsabakaların en centilmen takımı madalyasını da gururla almışlar.

Bu sporcuların hedefi her müsabakada bir adım ileriye gidip kısa sürede milli sporcu olmak , ülkelerini ve memleketlerini uluslararası arenada da temsil etmektir.

Ancak bu güne kadar katıldığımız hiçbir müsabakada asli görevi ve yasal statüsü spor kulüplerini desteklemek, ulusal ve uluslararası müsabakalara giden sporcuların yol, harcırah vb gibi giderlerini karşılamak olan kurum maalesef Cilo Rafting Takımımızı her seferinde yalnız bırakmıştır. Bu takım tarafında il adına alınan üstün başarıları ise hiçbir şekilde görülmemiştir.

Çok ciddi zorluklarla antrenman ve müsabakalara katılan takım. İlk dört müsabakada rakiplerinin emanet bot ve malzemeleri ile yarışan sporcu gençlerimizin başarısını gören eski valimiz Sayın Cüneyt Orhan Toprak beyefendi bu gayretli sporcularımıza Rafting botu ve malzemeleri desteğinde bulundular. Bu da sporcularımız için büyük bir motivasyona vesile oldu. Gençlerimiz adına kendilerine teşekkür ediyorum.

Rafting takımımızın kurulduğu ilk günden bu güne hem antrenmanlara, hem de Türkiye şampiyonalarında Hakkari üniversitesi ve Rektör Sayın Prof. Dr. Ömer Pakiş hocamız desteklerini esirgemediler. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Elbette bu çocuklar bu kentin çocukları ve her biri birer sporcu!

Sporcunun amacı kendi branşında en üst dereceye kadar mücadele etmek ve başarılı olmaktır. Bu da ancak toplumun desteği ile mümkündür.

Çalışmalarımız süresince ilimizde faaliyet yürüten çeşitli siyasi partilerden ve STK’lardan spor kulübümüze ziyaretler oldu. Bizleri ziyaret eden bütün partilere, yönetimlerine ve STK’lara teşekkür ediyorum. Burada bunu belirtmek isterim ki Hakkari Ak Parti İl Başkanı Sayın Emrullah Gür ve yönetimi sporcularımızın antrenman yaptıkları yerde iki defa ziyaretlerde bulunmuş ve desteklerini esirgememişlerdir. Kendilerine kulübümüz sporcularımız adına teşekkür ediyorum. 

Bu ziyaretler hiçbir şekilde sporcuları herhangi bir siyasi polemiğe veya kazanıma alet etmek değil tamamen ilimizin sporcularına birer moral ve motivasyon ziyaretleriydi;

Son Türkiye Şampiyonası 16-20 Ekim 2019 tarihleri arasında Van’ın Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde yapıldı. Bu Şampiyona bu güne kadar yapılan bütün müsabakaların finali niteliğindeydi. Günlerce Zap Nehrinde soğuk sularda antrenman yapan sporcularımız Türkiye şampiyonasına iyi hazırlanmışlardı. Ancak sporcularımızın müsabakaya katılmalarının sağlanması için İlimizin mülki idare amirliğine ve ilgili kurumla yapılan yazışmalar sonucunda Cilo Rafting Takımımızın talepleri ret edildi. Oysaki ilgili kurumlar ilde veya bölgede yapılan herhangi bir müsabakaya bile her türlü desteği sağlamaktadırlar.

Bu bağlamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilimizde çeşitli kutlama ve aktiviteler düzenledi. Bu programlar dahilinde ilimizde çeşitli tarihlerde müsabakalarda başarılı olan sporcular ödüllendirildi. Gelin görün ki daha bir hafta önce ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil eden ve zorlu müsabakada ulusal başarı elde ederek Türkiye üçüncüsü olan “Cilo Rafting Takımı” ve sporcuları hiçbir yerde yoklar. Yok sayılmışlar!

Gençlerin hayal kırıklığına uğramaları, spor hayatlarında ciddi yaraların açılmasına sebebiyet vermektedir.
Sporcular ötekileştirilmemeli, kazandırılmalı. 

Her şeye rağmen ve bütün ötekileştirmelere rağmen, hedefimiz ilimizde Zap Nehrinde bir Türkiye Şampiyonası ve akabinde Dünya şampiyonası yapmaktır. Böyle bir organizasyon ilimize ve gençlerimize çok şey katacaktır. Ayrıca ilimizin tanıtımında da büyük bir rol oynayacaktır. 

Tunceli örneği hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.