Bakan Betül Sayan Kaya'nın aracı polis tarafından durduruldu

Bakan Betül Sayan Kaya'nın aracı polis tarafından durduruldu

Almanya'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, karayolu ile Hollanda'ya doğru yola çıktı. Kaya'nın aracını durduran Hollanda polisi, Almanya'ya dönmelerini istiyor. Rotterdam'da protesto gösterileri düzenleniyor.

Almanya’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, karayoluyla Hollanda’nın Rotterdam’a gideceğini açıkladı. Bakan Kaya’nın aracı konsolosluk yakınlarında durduruldu. Polisler, Kaya’nın Almanya’ya dönmesini istiyor.

Rotterdam’da yapılacak etkinlik için Hollanda’ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının inişine izin verilmedi. Almanya’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya’nın Rotterdam kentine karayoluyla gideceği açıklandı. Kaya’nın bu kararının ardından polisler Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu araç ve yaya trafiğine kapattı.

Hollanda devlet televizyonu NOS TV’nin haberine göre, Kaya’nın aracı konsolosluk yakınlarında durduruldu. Polis konvoydakilerden Almanya’ya geri dönmelerini istiyor.

Çavuşoğlu ve Kaya’nın gitmelerine izin verilmeyen Rotterdam kentinde ise gösteri düzenleniyor. Başkonsolosluk önünde toplananlar Hollanda’nın kararını protesto ediyor.

1027595882.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.