'300 ton üzerine düşmüş, bu kaza değil'

'300 ton üzerine düşmüş, bu kaza değil'

Gebze'de Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında hayatını kaybeden işçi Mehmet Sıddık Canpolat'ın yakınları konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında, viyadüğe beton döküldüğü sırada bir bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte 30 metreden düşmesi sonucu 3 işçi  hayatını kaybetti, 1 işçi yaralı olarak kurtarıldı. Kaza anında beton bloğun üzerinde olan Mustafa Canpolat’ın ise demirlere tutunarak hayatta kaldığı ortaya çıktı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinden geçen Kuzey Marmara Otoyolu’nun 7 nolu viyadüğünde meydana gelen olayda enkaz altında kalan Kani Öztürk isimli işçiye ulaşıldı. Gece boyu devam eden çalışmalar sonucu Öztürk Yılmaz, Bayram Kılıç ve Mehmet Sıddık Canpolat isimli işçilerin cenazeleri enkaz altından çıkarıldı. Çöken viyadük enkazının altında hayatını kaybeden Mehmet Sıddık Canpolat’ın, kardeşleri Mustafa Canpolat ve Ali Canpolat’ın birlikte çalıştığı öğrenildi. Olay sırasında Mustafa Canpolat’ın beton blok düştüğü sırada demirlere tutunarak yere düşmekten kurtulduğu öğrenildi.

‘FİRMADAN KİMSE BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİ’

Yaşamını yitiren Mehmet Sıddık Canpolat’ın kayınpederi Mehmet Canpolat, “Bu kaza değil. 30 saat geçti firmadan kimse gelmedi. Bu insanlık dışı. En azından bir gelir başsağlığı dilerler, bir telefon açarlar. 300 tonluk beton üzerine düşmüş ve 12 saatte cenaze tanınmaz hale gelmiş. 3 çocuğu vardı. 20 gün önce de bir akrabamız 3. havalimanında düşerek ölmüştü” dedi. Sıddık Canpolat’ın babası Hüseyin Canpolat ise, “8 çocuğum var. Oğlum mezar oldu gitti. Cenaze adli tıptan gelirse bugün defnedeceğiz” diye konuştu.

VİYADÜKTE ÇALIŞMALAR DURDU

Çökmenin meydana geldiği alanda bugün çalışmalar durdu. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı 3 işçinin ölümü, 1 işçinin yaralanmasına neden olayla ilgili soruşturmayı yürütüyor. Mehmet Sıddık Canpolat’ın Darıca’da, Öztürk Yılmaz’ın İstanbul’da, Bayram Kılıç’ın ise Samsun’da toprağa verileceği öğrenildi. DHA

47057845_1454976034638342_8971344610055946240_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum