Zırhlı aracın çarptığı Dayan defnedildi

Zırhlı aracın çarptığı Dayan defnedildi

Zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Abdulgaffar Dayan defnedildi. Şırnak Barosu olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 24 Ocak’ta dershaneye gittiği sırada Cizre eski köprüsünde (Yafes Caddesi) sivil polislere ait Ranger tipi zırhlı aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 23 yaşındaki Abdulgaffar Dayan bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Hastanedeki otopsi işlemleri ardından Dayan'ın cenazesi HDP ilçe Örgütü ve çok sayıda kişinin yanı sıra okul arkadaşlarının omuzlarında Cizre Asri Mezarlığı’na getirildi. Dayan'ın cenazesi yakılan ağıtlarla defnedildi.

Dayan'ın ailesi baş sağlığı ziyaretlerini Konak Mahallesi Hacı Çağlı Camisi’nde kabul edecek.

ŞIRNAK BAROSU: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yaşanan olaya ilişkin Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, bölgede zırhlı araç çarpması sonucu gerçekleşen ölümlerin artarak devam etmesinin en büyük nedeninin "kolluğun" sahip olduğu cezasızlık güvencesi olduğu vurgulanırken, Türkiye'nin de tarafı olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Haklarına Dair Sözleşme tarafı devletlere, çocukları savaş alanında dahi koruma sorumluluğunun yüklendiği hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında, cezasızlık zırhı önünde hiçbir kanun veya sözleşmenin duramadığına dikkat çekilerek şunlar kaydedildi: "Şırnak  Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi olarak, Abdulgaffar Dayan'ın ölümü hakkında sürdürülecek tüm yargılama aşamalarının takipçisi olacağımızı ve sokaklar zırhlı araçlardan arındırılıncaya kadar mücadelemizin devam edeceğinin kamuoyuyla paylaşıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.