Zincir marketlerin indirim reklamlarına ceza

Zincir marketlerin indirim reklamlarına ceza

Reklam Kurulu, zincir marketlerin indirim ilanlarını incelemeye aldı. Marketlerin indirimleri kentlere göre yaptığı anlaşılınca firmalara ceza ve reklam durdurma cezaları verildi.

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, tüketicilerin şikayetleri üzerine indirim reklamlarını incelemeye aldı. 

Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre bir zincir marketin indirim broşüründe 5 kilogramlık toz şekerin fiyatının 22,95 lira olduğu ancak Kütahya’da firmaya ait bir şubede yapılan denetimde aynı ürünün 27,95 liradan satıldığı belirlendi. . Kurul, firmaya 11 bin 429 lira para ve reklamları durdurma cezası verdi.

Aynı firmaya ait Kilis’teki bir şubeye ilişkin şikâyeti de gündemine alan Kurul, sebze reyonunda bulunan afişlerde ''Meyve ve sebze alışverişlerinizde kasada yüzde 25 indirim uygulanmaktadır” ifadelerine yer verildiğini ancak aynı tarihte 16 lira tutarındaki muz için belirtilen indirimin uygulanmadığını tespit etti. Kurul, firmaya 11 bin 429 lira para ve reklamları durdurma cezası uyguladı.

Bir başka zincir marketin internet sitesinde ve çevrim içi platformunda 29 Ocak’ta “Tekli pasta adet" adlı ürünün 12,90 lira fiyatla satışa sunulduğu ancak İstanbul’da ikamet eden tüketiciye aynı ürünün 19,90 liradan satışa sunulduğu anlaşıldı. Firmanın söz konusu reklamları durduruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.