Zarok TV sanal medya kampanyasına büyük ilgi

Zarok TV sanal medya kampanyasına büyük ilgi

Kürtçe yayın yapan çocuk kanalı Zarok TV, sanal medya üzerinde düzenlediği “#jibomezaroktv” kampanyası büyük ilgi gördü.

Türkiye'de ilk ve tek Kürtçe yayın yapan çocuk kanalı olan Zarok TV, kanala destek için bir sanal medya kampanyası başlatıldı. Sanal medya platformları Twitter ve İnstagram'da “#jibomezaroktv” etiketiyle yürütülen kampanya başlar başlamaz büyük bir ilgi gördü. Kısa bir sürede içinde Twitter hesabı üzerinden “#jibomezaroktv” hashtag ile binlerce tweet atıldı. Kampanyaya siyasi partiler, gazeteciler, aydınlar, yazarlar başta olmak üzere binlerce Twitter kullanıcısı destek verdi. 

Twitterda paylaşılan bazı mesajlar şöyle:”* Yıllardır binbir türlü engelleme, yasak ve baskıya rağmen Kürt çocukları için anadillerinde yayın yapan, zihinsel ve duygusal gelişimleri için gecesini gündüzüne katan, bir avuç çalışanıyla muazzam işler başaran Zarok TV'nin hashtag kampanyasına katılın: #jibomezaroktv

*Kürt Dili'nin yeni kuşaklara aktarılmasında önemli bir kurum olan Zarok TV baskılara rağmen ayakta durmaya devam ediyor. Kürtçe'yi çocuklarla buluşturan Zarok TV ile dayanışmayı büyütmenin zamanıdır. Zarok TV'nin dijital medya hesaplarını takip edelim!

*Em Kurd in, ev der Zarok TV ye. Zarok TV'yê bişopîn, Di her malekê de zarok TV lazime.

 

*Ji bo pêşeroja zimanê me, Ji bo pêşeroja zarokên jîr û jêhatî, Ji bo Kurdistaneke azad, Ji bo çand û hunera me bidomê ,#ZarokTv.

 

*Geleceğimiz için, kimliğimiz ve kültürümüz için: #jibomezaroktv, “Werin em li Zarok TV temaşe bikin û zimanê xwe fêr bibin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.