Yurt dışı oyları Yeşil Sol Parti'ye 3 vekil kaybettirdi

Yurt dışı oyları Yeşil Sol Parti'ye 3 vekil kaybettirdi

Yurt dışı oylarının eklenmesiyle milletvekili sayısını arttırmayı hedefleyen Yeşil Sol Parti, 3 kentte milletvekili kaybetti.

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin sonuçları yapılan itirazlar nedeniyle kesinleşmedi. Yurt dışı oylarının eklenmesiyle milletvekili sayısını arttırmayı hedefleyen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 3 kentte milletvekili kaybetti. Yeşil Sol Parti, yurt dışı seçmenin sandığa katılım oranının düşük olması nedeniyle 3 milletvekili AK Parti’ye geçti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Yeşil Sol Parti, yurt dışı oylarının eklenmesiyle Urfa'da 5’inci sıra, Batman'da 4’üncü sıra ve Adıyaman’da milletvekili çıkaramadı.

Yeşil Sol Parti’nin Batman'da kaybettiği milletvekilliği, AK Parti adayı olan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı’ya, Urfa’da da AK Parti adayı Faruk Pınarbaşı'na geçti.

Yeşil Sol Parti, yurt dışı oyları nedeniyle Adıyaman’da milletvekili çıkaramadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.