Yüksekovalı çocukların briket ve brandalı havuz keyfi

Yüksekovalı çocukların briket ve brandalı havuz keyfi

Yüksekova’da sıcaktan bulanan çocuklar, briket ve naylon branda kullanarak yüzme havuzu yaptı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sıcaktan bunalan çocuklar, kendi yaptıkları ve itfaiyenin suyla doldurduğu havuzda serinliyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde bir grup çocuk, hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu ilçede serinlemek için briket ve branda kullanarak yaklaşık 3 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde havuz yaptı.

Kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından doldurulan havuzda çocuklar yüzmenin ve serinlemenin tadını doyasıya yaşadı. Havuzun bulunduğu evin bahçesinde ise mahalleli toplanıp çocukların havuz keyfini izledi.

Briket ve branda ile havuz yaptıklarını söyleyen çocuklardan Bilal Ayvalık,” Havalar çok sıcak olduğu için bizde yaptığımız havuzda serinliyoruz. Çok güzel herkese tavsiye ediyorum. Elektrikler kesik olduğu için havuza su dolduramadık, itfaiye gelip havuzumuzu su doldurdular teşekkür ediyoruz” dedi.

Derelerin tehlikeli olduğunu belirten Jihat Sevmiş isimli çocuk ise,”Serinlemek için kendi imkânlarımızla havuz yaptık burada serinliyoruz. Dereler tehlikeli olduğu için gitmiyoruz burada briket ve branda ile havuz yaptık. Elektrikler olmadığı için su dolduramadık sonra itfaiyeyi çağırdık su doldurdular bizde doyasıya yüzdük” şeklinde konuştu.

99-003.jpgguy7ii-001.jpgoo-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.