Yüksekovalı anne çocuklarıyla yaşam mücadelesi veriyor

Yüksekovalı anne çocuklarıyla yaşam mücadelesi veriyor

Yüksekova'da ikamet eden Hacer İrinç 5 çocuğuyla harabe evde yaşıyor. Gelirinin olmadığını ve çok zor şartlarda yaşadığını belirten İrinç, yardım bekliyor.

Yüksekova ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Köşkönü Köyünün Dağdibi Mezrasında yaşayan Hacer İrinç 5 çocuğu ile yıkık dökük bir evde hayatını sürdürüyor. 
İlçede 2 gün önce etkili olan kuvvetli rüzgarın etkisiyle evinin çatısı uçan İrinç ailesi oldukça zor koşullarda evde yaşamaya çalışıyor.  Evin tavanın sürekli damladığını söyleyen anne İrinç  çocuklarının hasta olmasından endişe duyduğunu aktardı. 

"HEPİMİZ BİR ODADA KALIYORUZ"

2 yıldır kirada kaldıklarını ve içinde bulunan eşyaların ev sahibine ait olduğunu belirten İrinç, "5 çocuğumla bu evde yaşamaya çalışıyorum. Dün rüzgarın etkisiyle evin çatısı uçtu. Tavan sürekli damlıyor. Evin bir bölümü açık ve geceleri çok üşüyoruz. Baca kırık olduğu için sobayı rüzgarlı günlerde yakamıyorum. 4 aylık bebeğim var. Hasta olmasından çok korkuyorum" dedi. 

 

"ÇOCUKLARIMA KARŞI ÇOK MAHÇUP HİSSEDİYORUM "
Evin sadece bir odasını kulanabildiklerini aktaran anne," Eve 2 yıl önce taşındık. Şuan kiradayıız.  Ev sahibinin eşyaları evdeydi. Şuan onları kullanıyoruz ve sadece bir oda döşeli hepimiz orda kalıyoruz. Çok mağduruz. Çocuklarım okula gidiyor, Doğru düzgün giyecek ayakabıları bile yok. Bunları nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Çocuklarıma karşı kendimi çok mahçup hissediyorum. Allah rızası için hayırseverlerden çocuklarım için yardım istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Aileye ulaşmak isteyenler için iletişim numarası: 05461812059


Kaynak:Yüksekovahalkınsesigazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.