Yüksekova’da yılan sürüsü görüntülendi

Yüksekova’da yılan sürüsü görüntülendi

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yürekli ile Karabağ köylerinin arasında bulunan ‘Yılan Pınarı’ bölgesinde her yıl olduğu gibi bu yılda Tatlı Su Yılanları ortaya çıkmaya başladı.

İlçeye 23 kilometre uzaklıkta bulunan Yürekli (Herınk) köyünde her sene ‘Yılan Pınarı’ olarak adlandırılan bölgede çıkan Tatlı su yılanları havaların ısınmasıyla birlikte tekrar çıktı.

Yılın 6 ayı kış olan bölgede havaların ısınmasıyla gün yüzüne çıkan yılanlar sabah ve öğlen saatlerinde güneşlenmek için sürü halinde taşların üstüne çıkıyor.

Damalı Su Yılanı, Damalı Yarı Sucul Yılan, Su Yılanı Natrix tessellata ( Natrix tessellata) olarak bilinen bu tür "Colubridae" (Kırbaç Yılanları) familyasına dahil "yarı zehirli" türlerden biridir.

Yöre halkı bölgeyi ziyaret edenleri yılanlara zarar vermemeleri konusunda uyarıyor.

Bölgeye piknik yapmak için gelen Harun Barut, Her yıl Nisan ve Mayıs ayında yılanların sürü halinde çıktıklarını aktardı. Barut, “Yılanlar her yıl çiftleşmek için bu dönemde çıkıyor. Yılanların zararsız olduğu biliniyor. Görüntüsü ilgimizi çektiği içinde fotoğrafını çekiyoruz” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.