Yüksekova’da uçak seferlerine sis engeli

Yüksekova’da uçak seferlerine sis engeli

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bugün gerçekleşecek uçak seferleri, hava muhalefetinden dolayı iptal edildi.

Yüksekova’da etkili olan sis yaşamı olumsuz etkilerken, ulaşımda da aksamalara neden oldu.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda bugün yapılması planlanan uçak seferleri olumsuz hava şartları ve görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle iptal edildi. 

Selahaddin Eyyübi Havalimanında her yıl yüzlerce uçak seferi ILS sistemi olmadığı için iptal ediliyor. Konuyla ilgili mağduriyet yaşayan vatandaşlar  yetkililerden çözüm bekliyor.

İLS SİSTEMİ NEDİR?

Aletli İniş Sistemi kısaca ILS, pist başına yerleştirilmiş vericiler vasıtasıyla uçakların inişine yardımcı olan bir hassas yaklaşma sistemi. ILS, uçağın pist başına kadar hassas yaklaşmasını sağlayan bir seyrüsefer yardımcı sistemidir.[1] Bulut tavanının alçak, görüş faktörlerinin kötü olduğu hava koşullarında, uçağın alçak bir biçimde piste yaklaşmasını ve piste elektronik cihazlarla emniyetli iniş yapmasını sağlar. Pilota istikamet ve süzülüş hattı bilgisi verir. Pilotların özellikle sisli ve karlı havalar gibi görüş mesafesinin çok düşük olduğu zamanlarda inişlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum