Yüksekova'da silah ve mühimmat ele geçirildi

Yüksekova'da silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi İkiyaka Köyünde düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

" İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimiz tarafından PKK/KCK bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;   

 02.11.2022 tarihinde Şehit J.Er Hüseyin ÇEKEN 2022-586 (KEPRE-1) operasyonu kapsamında  Yüksekova İkiyaka Köyü Kepre Yaylası kırsalında yapılan Arama/Tarama faaliyeti neticesinde tespit edilen bir mağarada; 

- 2   adet AK-47 Kalaşnikof  Piyade Tüfeği 

- 1   adet  Uçaksavar Gövdesi ve Namlusu  

- 1   adet  Baretta 9.mm Tabanca 

- 4   adet El Bombası 

- 6    adet Anti Tank Mühimmatı 

- 118  adet Uçaksavar Mühimmatı 

- 350  adet Bixi Makineli Tüfek Mühimmatı 

- 4  adet  parça halinde Docka Mayonu 

- 2  adet  parça halinde Bixi Mayonu  

- 2  adet AK-47 Kalaşnikof  Piyade Tüfeği Şarjörü 

- 2  adet  Dürbün 

- 3 adet Kırıcı Hilti 

- 1 adet Güç Kaynağı ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. 

Timlerin dönüş esnasında yaptığı Arama/Tarama faaliyeti esnasında güzergâh üzerinde; 6 adet Anti Tank Mühimmatı bulunmuş olup, olay yerinde METİ tarafından imha edilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.