Yüksekova'da Newroz coşku ile kutlandı

Yüksekova'da Newroz coşku ile kutlandı

Yüksekova'da yurttaşlar yağışlı ve soğuk havaya rağmen Newroz alanını doldurdu. Yağış altında tutuşmayan ateşi gençler montlarıyla harladı.

Yüksekova'da soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeyen binlerce kişi, “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz için Yenişehir Stadyumu'na aktı. Yöresel kıyafetlerle Newroz'a katılan yurttaşlar, sarı, kırmızı ve yeşil flamalar taşıdı. Newroz programı, demokrasi mücadelesinde saygı duruşuyla başladı. 

Etkinlikte Maraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler unutulmadı. Alandan sık sık "Hükümet istifa" sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda da depremden etkilenenler ile dayanışma mesajları verildi. 

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, depremde yaşamını yitirenleri andı. "Hesap soracağız, önümüzde önemli bir seçim var bunlara gereken cevabı Gever halkı sandıkta verecektir" diyen Dede, "Yıllardır zulüm, savaş, yoksullukla ülkeyi yönetiyor. Tecridi kıracağız. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kaldıracağız. Türkiye halkları olarak Kürt sorunun muhatabının Sayın Öcalan olduğunu biliyoruz. İmralı kapıları açıkken tek bir sorun yaşanmadı, mutlaka Sayın Öcalan ile görüşülmeli” çağrısı yaptı. 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Öcalan üzerindeki tecride değindi. Beştaş, “Kürt halkının her bireyi Dehaklara karşı birer demirci Kawa olarak direniyor. Kürt halkının iradesini kırmak istiyorlar. Ama Kürtler iradesine sahip çıkacaktır. Bizler tecride karşı direneceğiz. ” şeklinde konuştu.

690x450nc-hkr-19-03-2023-gever-newrozu-haber3.jpg

'ANAHTAR BİZİZ'

14 Mayıs seçimlerinde hükümetten "hesap soracaklarını" vurgulayan Beştaş, yetkililere istifa çağrısı yaptı. Beştaş, "Onlar istifa etmiyor siz göndereceksiniz onları. Var gücümüzle seçimlere hazırlanıyoruz. Bu seçimde en büyük mührü HDP vuracak. HDP seçimlerde anahtardır, bizler bu anahtarı halkımızın istediği gibi kullanacağız. Halkımızla birlikte o anahtarı özgürlüğe, tecridin olmadığı günlere çevireceğiz. Direnerek bugünlere geldik, direnmeye devam edeceğiz. Mutlaka kazanacağız, tek bir kişi bile kalsak sizin iradenizi temsil edeceğiz" diye konuştu.

690x450nc-hkr-19-03-2023-gever-newrozu-haber2.jpg

MONTLARIYLA ATEŞİ HARLADILAR

Konuşmaların ardından Beştaş ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri Newroz ateşini yaktı. Yağışlı hava nedeniyle ateş yanmayınca, gençler üzerlerindeki montlarla ateşi harladı.

Ardından Hiwron sahne aldı.

Resim

Resim

Resim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.