Yüksekova’da ilk defa tarım sınıfı açıldı

Yüksekova’da ilk defa tarım sınıfı açıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Muharrem Malazgirt Anadolu Lisesi'nde iki tarım sınıfı açıldı.

Hakkari genelinde ilk defa açılan tarım sınıfında 40’ın üzerinde öğrenci teorik ve uygulamalı eğitim alıyor.

Yaklaşık 5 aydır açılan iki sınıfta öğrenciler  tarım alanındaki incelikleri öğrenerek uygulamaya geçiriyor.

Muharrem Malazgirt Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Enver Yaşar, yaptığı açıklamada, okullarında açtıkları tarım bölümünün Hakkari genelinde açılan tek bölüm olduğunu söyledi.

Bu bölümü daha önceki yıllarda açmak istediklerini belirten Yaşar şunları kaydetti:

"Bu bölümde iddialıyız. İnşallah açtığımız bu bölümle Yüksekova ovası bir tarım alanı olacaktır.

Yüksekova ovası sayın Valimizin yakın zamandaki müjdesiyle kalan kısmıyla beraber imara kapanmış olacak.Öğrencilerimizin yüzde 65’i taşıma ile okula gelmekte. Tarım alanını seçmemizdeki önemli etkenlerden biri de bu. Biz Yüksekova ovasıyla birlikte bütün köylerimizde daha sağlıklı bir tarım gerçekleştireceğiz. Önemli projelerimiz var projelerimizden bir tanesi olan yerli tohuma ulaşmak istiyoruz.

"TARIMA YÖNLENDİRECEĞİMİZ ÖĞRENCİ SAYISI DAHA DA ARTACAKTIR"

Yaşar, "Kısa ve orta vadede Hakkari ve ilçelerinin tüm köylerini gezip tohuma ulaşacağız ve tohumu muhafaza edeceğiz. Bu tohum projemizi Hakkari ilinden sonra inşallah 7 coğrafi bölgede de toplayacağımız yerli tohumlarla tüm ülkeye de katkı sunmaya devam edeceğiz. Şu anda 40’tan fazla öğrencimiz var ve iki sınıftan oluşuyor. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında  tarıma yönlendireceğimiz öğrenci sayımız daha da artacaktır.Biz Avrupa Birliği Erasmus kapsamında da ciddi bir çalışma yaptık. Çalışmamızın adı sürdürülebilir tarım. Bu projemiz zaten kabul olduktan sonra öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz avrupanın değişik ülkelerinde tarım alanında eğitimler alacaktır" şeklinde konuştu.

64-43

"TARIM ATÖLYELERİ KURULACAK YÜKSEKOVA'DA"

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen ise “Hakkari bölgesinin ilk ve tek olan tek tarım bölümü olan bir lisedeyiz. Burada tarım alanında öğrencilerimizin çekirdekten yetişiyor olması Bizim Yüksekova ovasının geleceğini ve çehresini  değiştireceğinin bir göstergesi oldu. Burada öğrencilerimiz ilk adımdan yarının tarımına yön verecek kadar işin teorisini öğrenecek seviyeye gelmesi çok önemli.Özellikle Yüksekova gibi ilçede bunun yapılması çok kıymetlidir. Bu anlamda sınıfta  neler öğrendiklerini hangi aşamaları kaydettiklerini görmek için buraya geldik.İnşallah ilkbahardan itibaren tarım atölyeleri de kurulacak burada. Biz de Ziraat Odası olarak elimizden ne geliyorsa öğrencilerimize katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

60-139

63-49

61-93

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.