Yüksekova'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor

Yüksekova'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor

Yüksekova ilçesinde, doğalgaz kullanımına geçilmesi için çalışmalar sürüyor.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan ihalenin ardından yüklenici firma ilçe merkezinde kazı, kaynak ve boru döşeme çalışması yapıyor.

aa-31233923-5-001.jpg

Botaş yetkilisi Erkan Bilge, Hakkari tarafından Yüksekova'ya kadar olan doğalgaz ana iletim hattını denetlediklerini söyledi.

Şu anda şehir içi doğalgaz dağıtım çalışmasının yapıldığını ifade eden Bilge, şöyle konuştu:

"TOKİ küme evlerinde iki gün önce çalışmalarımıza başladık. Yakın zamanda da doğalgazı vermeyi düşünüyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hedefimiz eylül ve ekim ayına kadar doğal gazı getirmek. İnşallah bunu da başaracağız."

Vatandaşlardan Cemal Dereli ise doğalgazın gelmesini çok istediklerini belirterek, "Hem çevre temizliği için hem de insanların rahat etmesi için çok önemli. Şu anda TOKİ'deki tek sıkıntımız yakıt. Doğal gaz gelirse böyle bir sıkıntımız kalmayacak." dedi. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.