Yüksekova’da dereye dökülen yakıt vatandaşları endişelendirdi

Yüksekova’da dereye dökülen yakıt vatandaşları endişelendirdi

Yüksekova’da çarşı merkezinden geçen dereye dökülen kaynağı belirsiz yakıt, vatandaşların endişelenmesine neden oldu.

lçenin çarşı merkezinden geçen Büyükçay Deresi’ne kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından yakıt döküldü.

Çarşı merkezini yakıt kokusu kaplarken, vatandaşlar endişe duydu. Dereye dökülen yakıtın suda yaşayan canlılara ve tarım arazilerine zarar vereceğini kaydeden vatandaşlar, sorumluların tespit edilip cezalandırılmasını talep etti.

Konuya ilişkin konuşan Emrullah Arslan isimli vatandaş, “Yaklaşık 45 dakikadır böyle. Petrol mü, mazot mu bilmiyoruz. Fakat hem tarım arazisine hem suda yaşayan canlılara zarar veriyor. Nerden geldiğini bilmiyoruz. Gerçekten bu sıkıntılı bir durum. Yetkililer buna bir çözüm bulsunlar. Hiç karşılaşmadığımız bir durum. Bunu yapanları bulup da cezalandırsınlar. Şuanda bizim tarım arazilerimiz var, buğday ekiyoruz. Ama bu su, tarım arazisine gittiği zaman sıkıntılı olur. Kim yaptıysa ceza verilmeli” şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

i-1-54.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.