Yüksekova’da birçok ev sular altında kaldı

Yüksekova’da birçok ev sular altında kaldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle birçok ev sular altında kaldı vatandaşlar mağdur oldu.

İlçede etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken Dilekli mahallesinde yaşayan birçok vatandaşın evi sular altında kaldı.

Su seviyesinin yer yer 40 santimetreye kadar ulaştığı mahallede evlerinden çıkamayan vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.

Mahalle sakini Nuri Yakut Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada ilçede etkili olan yağışlar nedeniyle çoğu evin sular altında kaldığını söyledi.

İnsanların evlerine girmekte zorlandığını belirten Yakut, "Mahallemizde su giderleri yok. Yetkililerden acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz. İnsanlar çocuklarını sırtlarına alıp okula bırakabiliyorlar. Çizme giyerek ancak evlerine girebiliyorlar.Yaklaşık 3 Bine yakın bir nüfusu var buranın."

6-125

4-256

Mahalle sakini Davut Kürekçi ise "Evimiz sular altında kaldı. Perişan olduk. Evimizden çıkamıyoruz.Çocuklar okula gidemiyor.Evimiz baya zarar gördü. Yetkililerden yardım istiyoruz.

7-110

3-339

1-429

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.