Yüksekova'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin startı verildi

Yüksekova'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin startı verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, 3 ila 8 Mart’ta yapılacak çalışmalar için star verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin startı verildi. Esendere Beldesi'nde verilen starta, DEM Parti Hakkari milletvekili Öznur Bartın, DEM Parti Kadın Meclisi üyeleri, Hakkari ve Yüksekova Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kadın katılım sağladı. Burada bir araya gelen kadınlar, zılgıt ve erbane eşliğinde Dem Parti’nin seçim bürosuna yürüyüş gerçekleştirdi.

whatsapp-image-2024-03-01-at-19-56-50-2.jpeg

Seçim bürosu önünde yapılan açıklamada, DEM Parti Hakkari il Eşbaşkanı Hümeyra Armut, “Her Dem Direniş Her Dem Özgürlük şiarı ile 8 Mart alanlarındayız!” diyerek söze başladı.

whatsapp-image-2024-03-01-at-19-56-51.jpeg

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihsel sürecini ve anlamını anlatan Armut; “ 8 Mart'ın ruhu isyanın ruhudur, Günlere yayılan etkinliklerimiz, buluşmalarımız, çağrılarımız ve eylemlerimizden aldığımız moral ve motivasyonla 8 Mart alanlarını özgürlük ve mücadelenin yükseldiği alanlara çevireceğiz.” dedi.

Hümeyra Armut, kentte 3 ila 8 Mart tarihleri arasında yapılacak olan programlara da değindi. Armut, 3 Mart'ta Hakkari ve ilçelerinde cezaevlerinde tutuklu bulunan kadınlar için mektup gönderimi, 5 Mart günü Çukurca ilçesinde kadın buluşması, 7 Mart’ta Hakkari merkezde kadın şöleni, 8 Mart günü ise Yüksekova’da Kadın şöleni gerçekleştireceklerini aktardı.

Start, kadınların şarkılar eşliğinde çektiği halaylarla son buldu.

gd.jpeg

whatsapp-image-2024-03-01-at-19-56-51-1.jpeg

whatsapp-image-2024-03-01-at-19-56-52.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.