Yüksekova'da 200 kişi piknikte buluştu!

Yüksekova'da 200 kişi piknikte buluştu!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Pirinçeken Köyü (Kınyanış) halkı, haftasonu piknik organizasyonu düzenledi. Etkinliği yediden yetmişe yaklaşık 200 kişi katıldı.

Dağlıca bölgesinde dere kenarında düzenlenen etkinlikte halaylar çekildi, yemekler yapıldı, geleneksel oyunlar oynandı. Piknik alanına kurulan salıncağa her yaştan insanlar binerken, etkinlikte eğlencenin dozu hiç azalmadı.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, ibadetlerini de aksatmayarak toplu namaz kıldı.

Organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Pirinçeken Köyü Muhtarı Mehyet Es, “Biz buraya 200 kişi geldik. Pirinçeken köy halkı olarak. Yüksekova merkezde yaşıyoruz. Senede bir kere geliyoruz. Her sene bu etkinliğe katılım artıyor. Geçen seneye göre bu sene daha kalabalık. Bu organizasyonu her sene yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Piknik organizasyonunun eğlenceli geçtiğini kaydeden Muhtar Es, “Bu coğrafya çok güzel, çok memnunuz. Derenin su debisi yüksek, o yüzden çocukları, kadınları getiremedik. Bu etkinliği düzenlememizin amacı dayanışmayı arttırmak, birlik beraberliği arttırmak. Haftaiçi herkes çalıştığı için haftasonunda düzenledik” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Faruk Bilmez ise, “Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi çok güzel. Akrabalarımızla, köylülerimiz ile biraraya gelip eğleniyoruz. Yüksekova’nın boğucu havasından bir nevi kurtuluyoruz. Temiz bir havada doğa ile iç içe oluyoruz. Gençler olarak bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu

1-20190610132136.jpg2-20190610132137.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.