Yüksekova-Hakkari -Van karayolu 6 gün sonra kontrollü bir şekilde açıldı

Yüksekova-Hakkari -Van karayolu 6 gün sonra kontrollü bir şekilde açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 6 gün önce meydana gelen heyelan nedeniyle kapalı olan karayolu tek şeritten kontrollü bir şekilde açıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sağanak nedeniyle 1 Mayıs tarihinde meydana gelen heyelan nedeniyle  Yüksekova- Hakkari -Van karayolunun 25. kilometresinde yol ulaşıma kapanmıştı.

Karayoolları 117. Şube Şefliği ekipleri yolu yeniden trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürdü. Dağlık bölgeden kopan kaya parçalarının kapattığı yoldaki çalışmalar iş makineleri ile kontrollü bir şekilde yapıldı.

Ekiplerin ikinci bir heyelan tehlikesine karşı kontrollü olarak sürdürdüğü çalışmaların ardından yol 6. günün sonunda tek şerit olarak trafiğe açıldı. 

Ekipler 400 metrelik alternatif yol için çalışmalarına devam ederken, bölgede bekleyen araçlar da yollarına devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.