YSK'den yurtdışı seçim kararı

YSK'den yurtdışı seçim kararı

YSK'nin yurtdışı sandıklarına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı: Oy pusulaları mühürlü torbalarla diplomatik kargo/kurye aracılığıyla THY tarafından diplomatik kargoyla taşınacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde yurtdışında kullanılacak oy pusulaların taşınmasına ilişkin esasları belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararına göre birleşik oy pusulaları, paketlenip mühürlendikten sonra Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilecek. Oy pusulası paketlerinin bulunduğu diplomatik torbalar, diplomatik kargo/kurye aracılığıyla THY tarafından varış noktalarına ulaştırılacak ve buradaki sandık saklama ve ulaştırma kurullarına teslim edilecek.

Yurtdışında kurulacak sandıklarda kullanılan oy pusulaları ise YSK tarafından kiralanacak uçaklarla ‘oy torbaları nakil komisyonları’ ya da diplomatik kuryeler tarafından Türkiye’ye geri getirecek. Kiralanacak uçaklarda, komisyon üyeleriyle birlikte Dışişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği bir diplomatik kurye ile YSK tarafından görevlendirilecek yeterli sayıda personel de bulunacak.

Yurtdışında kullanılan oy pusulaları Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilecek, mühürlü torbalar burada açılacak ve oy sayımı burada yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.