YÖK, Rektör Pakiş'in oğlunu görevden aldı

YÖK, Rektör Pakiş'in oğlunu görevden aldı

YÖK, Hakkari Üniversitesi Rektörü Ömer Pakiş'in oğlu Halit Ziya Pakiş'i görevden aldı. Rektör Pakiş oğlunu usulsüz şekilde atadığı gerekçesiyle açılan davada 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi Rektörü Ömer Pakiş, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde, 28 aday arasında bulunan oğlunu araştırma görevlisi olarak atamıştı. 

Olayın açığa çıkması ile Kamu Denetçiliği Kurumu konuyla ilgili rapor hazırlamış ve sınavın iptalini istemişti. Ancak rektörlük sınavı iptal etmemişti.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili başlattığı soruşturmada Rektör Pakiş'in, "görevini kötüye kullanmaktan dolayı" yargılanmasını istedi. Hakkari 2. Asliye Ceza Mahkemesi Pakiş hakkında 6 ay hapis cezası verdi. Pakişle birlikte usulsüzlüğe imza atan juri heyetine de Görevi kötüye kullanmaktan 6 ay hapis cezası verildi.

Hem rektörün hem de juri üyelerinin cezaları 5 aya düşürüldü ve ertelendi.

YÖK ise geçtiğimiz hafta Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde Araştırma görevlisi olarak çalışan Halit ziya Pakiş'i görevden aldı. 

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi de Halit Ziya Pakiş akademik personel listesinden çıkardı.

Görevden alma ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, YÖK'ün görevden alma kararı ile ilgili görüş belirtmekten kaçınıp, mahkeme kararının beklenmesi gerektiğini belirtti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
93 Yorum