Yeşil Sol Partili Parlak'a mazbatayı aldığı gün soruşturma

Yeşil Sol Partili Parlak'a mazbatayı aldığı gün soruşturma

Yeşil Sol Parti'den Hakkari milletvekili seçilen Vezir Coşkun Parlak hakkında mazbatayı aldığı gün "örgüte finans temin etme" iddiası ile soruşturma başlatıldı.

Yeşil Sol Parti'nin 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 62,45'lik oy oranıyla 3'te 3 yaparak tüm milletvekillerini aldığı Hakkari'de Vezir Coşkun Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez, dün mazbatalarını aldı.

Milletvekili Parlak hakkında mazbatasını aldığı gün Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgüte finans temin etme" iddiası ile soruşturma başlatıldı.

Dün Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlülere "mali yardımda bulundukları" iddia edilen 20 kişi hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Beş kişi gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında dün İstanbul, Van, Mardin, Kars ve Diyarbakır da yapılan baskınlarda 5 kişi gözaltına alınırken, bir kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Açıklamada diğer 13 kişi hakkındaki işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Emniyet: Milletvekili seçildiği tespit edilmiş...

Açıklamanın devamında Parlak hakkında ise şöyle denildi: "Ayrıca dosya kapsamında bir şüphelinin (V.C.P.) 14.05.2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili genel seçiminde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Hakkâri ilinden milletvekili seçildiği tespit edilmiş, dosyası ile ilgili işlemler Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir."

Parlak: Kriminalize etme çabası

Soruşturmaya ilişkin bianet'e konuşan Parlak, milletvekili seçilir seçilmez suça dahi konu olmayacak bir gündem üzerinden soruşturma başlatıldığını söyledi.

Parlak, "Parlamentodaki yasama faaliyetlerimiz başlamadan soruşturma başlatılması, iktidarın ne kadar pervazışlaştığını gösteriyor. Bu tabloyla aynı zamanda bütün devlet gücünü arkasıma almış ve siyasi parti görünümündeki tek adam rejiminin çaresizliğini de ifade ediyor. Daha parlamentoya girmeden kriminalize etme çabası içerisindeler" dedi.

"Haklı ve meşru dayanışmamızın önüne geçemezler"

Cezaevilerinde binlerce HDP'linin "rehin" tutulduğunu anımsatan Parlak, "Onlarla dayanışma yürütmek suç sayılıyor. Çünkü AKP yargıyı siyasallaştırarak demokrasi ve özgürlük mücedelemizi kriminalize etmek istiyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar haklı ve meşru dayanışmamızın önüne geçemezler" diye konuştu.

Kendisi hakkımda daha önce de hukuksuzluklar yapıldığına ve 10 ay tutuklu kaldığı dosyasından da beraat aldığına dikkat çeken Parlak, "Bu hukuksuz işlemlere imza atanlara karşı adalet mücedelemizi sürdüreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.