Yeşil Sol Parti Gaziantep için YSK'ya başvurdu

Yeşil Sol Parti Gaziantep için YSK'ya başvurdu

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayları, Gaziantep’teki milletvekili genel seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için YSK'ya başvuruda bulundu.

Yapılan açıklamada, Gaziantep’te bazı seçmenlerin listelerdeki isimlerinin karşısında "Sandık kurulu görevlisi olduğu için oy kullanamaz" şeklinde bir şerh düşüldüğüne yer verildi.

Parti tarafından yapılan incelemelerde, "seçmenlerin kimlik bilgilerine erişimi olan Vatan Partisi yöneticilerinin, binlerce seçmeni bilgisi ve rızası dışında sandık kurulu görevlisi olarak yazdığını ve bu yurttaşlarımızın sandık kurulu görevlisi olarak oy kullanabilmelerini düzenleyen 142 belgesinin yine Vatan Partisi’ne teslim edildiğinin öğrenildiği" belirtildi:

"Diğer bir deyişle, anayasal bir hak olan seçme haklarını kullanabilmeleri için önce seçim kurullarına gitmeleri, buradan uzun kuyruklarda bekleyerek 142 belgelerini almaları, daha sonra bu belgede görevli yazıldıkları okullara gidip oy kullanmaları gerekti" denildi.

Partinin seçmenlere sandıklara ulaşma ve oy kullanma konusunda yardım ettiği ancak buna rağmen "binlerce seçmenin seçme haklarının hileyle gasp edildiği" ifade edildi.

"Gaziantep’te devreye sokulan bu hileye özellikle Yeşil Sol Parti seçmeninin yoğunlukta olduğu bilinen bölgelerde başvurulduğu bilinmelidir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.