Yeniden Ahmedinecad: Hamaney'e rağmen!

Yeniden Ahmedinecad: Hamaney'e rağmen!

İran, eski cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın ruhani lider Hamaney'e kafa tutmasını konuşuyor. Ahmedinecad, Hamaney'e meydan okuyarak 19 Mayıs'taki seçimlere yeniden aday oldu.

İran’ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, mayıs ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerine resmen aday oldu.

Ahmedinecad’ın adaylığı, ülkenin ruhani lideri Ayetullah Hamaney’e kafa tutmak olarak yorumlandı. Zira Hamaney, eski cumhurbaşkanından yeniden aday olmamasını istemişti.

Muhafazakâr kanatta yer alan Ahmedinecad, cumhurbaşkanlığı döneminde İsrail ve ABD karşıtı açıklamalarıyla dikkat çekmişti. ABD’yle yapılan ‘nükleer anlaşmanın’ Donald Trump yönetimi tarafından da sorgulandığı bir dönemde, Ahmedinecad’ın Hamaney’e rağmen adaylığının nasıl gelişmelere yol açacağı merak konusu.

İran’da 19 Mayıs’ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olma süreci pazartesi başladı. Beş günlük adaylık sürecinin ardından, adaylar Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.