WhatsApp'tan sahte haber ile mücadelede yeni adım

WhatsApp'tan sahte haber ile mücadelede yeni adım

WhatsApp sahte haber ile mücadele kapsamında platformun masaüstü sürümü Web WhatsApp'a arama özelliği getiriyor.

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması bir kez daha platforma entegre ettiği yeni özelliği ile gündemde. 

WhatsApp Web sürümüne yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Artık kullanıcılar gelen içerikleri internette taratarak kontrol edebilecek. 

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Söz konusu özellik sayesinde herhangi bir mesaja tıkladığınızda haberi doğrulamanızı sağlayacak web üzerinde ara seçeneği karşınıza çıkacak. 

Aynı habere göre, WhatsApp söz konusu özelliği İngiltere'nin de aralarında olduğu 6 ülkede test etmeye başladı. WhatsApp bu özellik sayesinde platform  üzerinden dolaşıma sokulan mesajların internet üzerinden doğrulanmasını sağlamayı hedefliyor 

WhatsApp, geçtiğimiz dönemde sahte haberlerin yayılmasını engellemek için önlemler almıştı.  

Örneğin iletilen bir mesajın yakın kişilerden gelmediğini belirten bir işaret koymuştu ve bazı mesajların iletilme sayısını kısıtlamıştı. 

WhatsApp ayrıca bir mesajın tek seferde sadece 5 kişiye iletilmesini sağlayan özelliğini kullanıma açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.