WhatsApp'ta 'görünmez' olmanın 4 yolu

WhatsApp'ta 'görünmez' olmanın 4 yolu

WhatsApp, kısa süre önce bir güncelleme yayınlayarak bünyesine yeni özellikler ekledi.

Milyonlarca kullanıcının yer aldığı en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp hayatın neredeyse ayrılmaz parçası oldu. Sayıları hızla artan gruplar, her mesaja anında yanıt bekleyenler, 'görüldü'ler, 'görülmedi'ler... Herkes ara sıra 'görünmez olmak' ister. Peki ama nasıl?

shiftdelete.com'da Helin Pastacı imzalı derleme habere göre WhatsApp, kısa süre önce bir güncelleme yayınlayarak bünyesine yeni özellikler ekledi. Bu özellikler arasında gizlilik alanında görünmez olmak için bir yenilik de geldi. WhatsApp Son Görülme ve Çevrim içi bölümünden gerekli ayarları yaparak kalıcı bir şekilde görünmez olmak artık mümkün. Görseldeki adımları izlemek sizi istediğiniz süreliğine hayalet yapabilir:

ekran-resmi-2023-01-22-08-03-56.png

WhatsApp üzerinde görünmez olmak için bir diğer yol ise uzantı eklemek. Fakat bu uzantı sadece WhatsApp Web için gerçekleşiyor. Google’dan WAIncognito eklentisini kurduktan sonra “Don’t send last seen updates” seçeneği sayesinde son görülme ve okundu bilgileri kapanıyor.

* Anlık mesajlaşma platformunda görünmez olmanın bir diğer yolu ise iletiyi bildirim kutusundan cevaplamak. Uygulamaya girmeden bildirim kutusundan yanıtlanan mesajla karşıdaki kullanıcı, çevrim içi olup olmayacağını anlamayacak. Bu sayede ilk anlattığımız ipucu ayarlarını güncellemeden sadece belirli kişilerle bildirim kutusu üzerinden iletişim sağlanabilir.

* Bir diğer ipucu da mesajı interneti kapattıktan sonra yanıtlamak. Platformdan mesaj geldikten sonra bağlı olunan Wi-Fi ya da Hücresel Veri’yi kapatarak mesaj yanıtlanırsa son görülme tarihinde herhangi bir değişiklik olmaz. Ama tabii ki mesajın karşı tarafa iletilmesi için uygulamadan çıkış yaptıktan sonra internete tekrardan bağlanmak gerektiğini unutmamak lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.