'Vefa grubu' Hakkari'de çalışmalarına başladı

'Vefa grubu' Hakkari'de çalışmalarına başladı

Hakkari Valiliği tarafından oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ Hakkari il genelinde ihtiyaç sahiplerini belirlemek için çalışmalarına başladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İçişleri Bakanlığı'nın, koronavirüs önlemleri kapsamında yayımladığı genelgeyle, sokağa çıkma sınırlaması getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar için 81 ilde olduğu gibi Hakkari'de de 'Vefa Sosyal Destek Grubu' çalışmalarına başladı. 

İl Emniyet Müdürlüğü, jandarma, yerel yönetim, AFAD ve Kızılay görevlilerinden oluşan grup kentteki çalışmalarını sürdürüyor.

il merkezleri ve ilçelerde 65 yaş veya kronik hastalığı olanların sağlık başta olmak üzere tüm temel zaruri ihtiyaçlarının Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, yerel yönetimler, AFAD, Kızılay görevlileri aracılığıyla karşılanacağı vurgulandı. Vatandaşların ihtiyaçlarını 112 acil çağrı merkezi üzerinden bildirebilecekleri belirtildi.

İlk etapta tek başına yaşayan vatandaşların tespit edilip acil olarak ihtiyaçlarının karşılanması bekleniyor.

İhtiyaç sahiplerinin tespit edilmesinin ardından, ihtiyacı olanlara gıda paketleri ulaştırıldı. Belediye sınırları içinde emniyet ve zabıta, köylerde ise muhtarlar ve jandarma ekiplerinin dağıtım yapacağı belirtildi.

İhtiyaçlarını karşılayamayacak 65 yaş üstü kronik hasta, muhtaç vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından bilgileri hazırlanıp birimlere dağıtılacak. SYDV muhtaç vatandaşlara yardım yapacağı öğrenildi.

1-20200322174247.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.