VEDAŞ Hakkari'de 11 kişiyi işten çıkarttı

VEDAŞ Hakkari'de 11 kişiyi işten çıkarttı

Bir süre önce özelleştirilen Vangölü elektrik ve Dağıtım Şirketi'nin (VEDAŞ) Hakkari'de yıllardır çalışan 11 personelin işine son verdiği belirtiliyor.

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'nin TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissesi 2013 yılında yapılan özelleştirme ile Türkerler İnşaat AŞ verilmişti.
 
Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi özelleştirildikten sonra bir çok personeli farklı kuruma yerleşirken, il genelinde 150 personel ise taşeron firma bünyesinde istihdam ediliyordu. 

Sözleşmeleri Şubat ayının sonunda sona eren personelin alt taşerondan asıl firmaya geçmesi için yeni bir çalışma başlatıldı.

Firma bünyesinde yıllarca çalışan personelin yeterlilik adı altında yeni bir sınava tabi tutulduğu öğrenildi.

Yapılan sınavlarda 2007 yılından bu yana hem devlette hem de firmada çalıştığı öğrenilen 11 personelin işine son verildiği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.