Van’da Ninova Kültür Sanat Derneği açıldı

Van’da Ninova Kültür Sanat Derneği açıldı

Van’da kurulan Ninova Kültür Sanat Derneği, tiyatro ve dans alanında eğitimler vermeye başladı.

Van’da yeni kurulan Ninova Kültür Sanat Derneği, alanında yetkin eğitmenlerle tiyatro ve dans eğitimleri vermeye başladı. Dernek; salsa, tango, vals, bachata, hiphop gibi dünya danslarının yanı sıra yerel danslar alanında da eğitimler veriyor. Tiyatro alanında; oyunculuk, diksiyon, oyun yazarlığı gibi birçok dalda da eğitimler veren kurum, kendi bünyesinde profesyonel sanatçılar yetiştirmeyi amaçlıyor.

Serhat News'ten Zelal Sahidenur Sari'nın haberine göre dernek, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olması nedeniyle verilen eğitimler karşılığında herhangi bir ücret talep etmiyor. Sadece eğitimlere katılmanın ön şartı olarak derneğe üye olmak gerekiyor.

Van’da çok sıklıkla rastlanan merdiven altı sanat atölyelerinin işlevsizliği nedeniyle az sayıda profesyonel iş çıkması ve profesyonel sanatçıların yetişmemesinden dolayı böyle bir dernek kurma ihtiyacı hissettiklerini belirtti.  Ninova Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatih Taşdemir, eğitim alanında her şeyi yapan bir kurum olmaktan ziyade yetkin eğitmenlerle dans ve tiyatro alanında yoğunlaşacaklarını dile getirdi.

Dernek, sadece kendi bünyesinde profesyonel sanatçılar yetiştirmenin yanı sıra Van’daki resmi kurum ve STK’lar ile görüşmeler yaparak her kurumun bir dans ekibinin olması için çalışmalar yürütüyor. Kurumların dans ekiplerinin olması durumunda çalışanların motivasyonunun yükseleceğini ifade eden Taşdemir, bu çalışmanın hayata geçmesi durumunda kentte çok renkli görüntülerin oluşacağını ve kurulacak dans ekipleriyle birlikte kentte dans festivali yapmak istediklerini söyledi.

Taşdemir, dernek bünyesinde eğitimlerle birlikte atölyeler düzenleyerek şehir dışından da birçok sanatçıyı Van’a davet edip sanatın bütün kentte yayılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.